Haberler

Cübbeli Hoca sert konuştu

Haber Tarihi: 28 Ara 2014

Cübbeli Hoca sert konuştu

Farklı muhafazakar yorumları ile gündeme gelen Cübbeli Ahmet Hoca, özellikle son zamanlarda artan kadına şiddet olayını değerlendirdi.

ŞEREFSİZLİK!

Peygamberimizin "Ben kadına vurmam" sözünü vurgulayan Cübbeli Hoca, kadına el kaldırmanın şerefsizlik hatta namussuzluk olduğunu ve bunun erkeklik olmadığını söyledi.

İşte Ahmet Hoca'nın yazısındaki ilgili bölüm;

Evden kadını atan adamlara kızdığım kadar dünyada hiç kimseye kızmıyorum. Kadınlar size Allah’ın emanetidir. Peygamberimiz “Ben kadınlara vurmam” diyor. Kadına vurmamak bile fiili sünnet.


Müminlere eziyet eden Melündur

Allâh-u Teâlâ’nın 117 tane sıfatı var. “Bu sıfatlardan biriyle bile O’na gelen cennete girdi.” buyruluyor hadîs-i şerifte. Bunlardan en barizi merhamettir. Rasûlüllâh (Sal­lâllâhu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor: “Mizanda sabaha kadar teheccüt kılan, akşama kadar oruç tutanın amelinden daha ağır basacak olan bir amel söyleyeyim mi. Nedir o? Güzel ahlak.”

Erkekliğini göster

Güzel ahlak bağırır mı? Güzel ahlak kalp kırar mı? Biri sabaha kadar teheccüd kılar sonra karısına bağırır, kalbini kırar. Gitti! Öbürü sabaha kadar yatar, sabah namazına kalkar ama hanımına merhametli davranır, o onun teheccüdünden efdal olur. “Güzel ahlak ile kul, sabaha kadar namaz kılan ve her gün oruç tutan kişinin derecesine ulaşır.”

Müminlere, müminelere eziyet eden melundur. “Sizin en hayırlınız, hanımlarına en hayırlı olanınızdır.” buyruluyor hadîs-i şerifte.

Bu kadar hadis-i şeriflere baktığımız zaman kadınlara el kaldırmak kadar acizlik ifadesi, güçsüzlük belirtisi, çaresizlik işareti yoktur. Sen erkeksen erkekliğini göster de, o ne yaparsa yapsın sinirlenme be adam.

Kadınlar Allah'ın emanetidir

Bunlar kul hakkıdır. Siz onların namuslarını Allah’ın kelimesiyle, akdiyle, nikâhıyla helal ettiniz. Allah’ın sizin yanınızda emanetleridirler. Onlara merhametli davranın. Rasûlüllâh (Sal­lâllâhu Aleyhi ve Sellem)in vasiyetini tutun. En büyük vasiyeti namazdı. Ondan sonrada elinizin altında olanları tutun vasiyeti geliyordu. Sorumluluğunuzda olan yani kadın tam elinizin altındadır. Tabi buna işçi de girer, işverenlere çok büyük mesuliyet var. Allah-u Teâlâ bize İslam ahlakını takınmayı nasip eylesin.

Allah Teâlâ uyku ihtiyacımızı azaltsın. Bu hususta bir dua mevcut. Hangi saatte uyanmak istiyorsan o saatte uyandırıyor seni Mevla. Oku otomatiğe bağla. Kehf Suresi’nin son ayetini okursan yattığın yerden Mekke’ye kadar nur oluyor.