Haberler

Cizre'de roketli saldırı!

Haber Tarihi: 12 Oca 2015

Cizre'de roketli saldırı!

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde baz istasyonuna roket atarlı saldırı gerçekleşti. GSM şirketine ait baz istasyonuna atılan roket mermisinin isabet ettiği yakındaki işyerinde hasar oluştu.

Cizre'de dün akşam çıkan olaylardan sonra bu sabah erken saatlerde bir GSM şirketine ait baz istasyonuna kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından atılan roket mermisi, yakındaki işyerine isabet etti. Silopi yolu üzerinde bulunan Konak Mahallesi'ndeki bir işyerinin çatı katında bulunan GSM şirketine ait baz istasyonuna kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Baz istasyonuna atılan roket mermisi, istasyonun üzerinde bulunduğu Mehmet Akşit'e ait işyerine isabet etti. Roket mermisi büyük gürültü ile patladı. Patlamanın etkisi ile işyeri ve çevredeki evlerin camları kırıldı. Bu olayın sabah erken saatlerde yaşanması, olası faciayı önledi.

Cizre Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve olay yeri inceleme ekipleri, patlamadan sonra işyerinde ve çevresinde incelemelerde bulundu. İşyerine isabet eden roket parçası mermileri incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İşyeri sahibi Mehmet Akşit de ifadesine başvurulmak üzere emniyete gitti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Olaylar sırasında, İzzet Kezer Caddesi'nde bulunan bir işyeri kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verilerek yakıldı. İtfaiyenin söndürdüğü yangın sonrası işyerinde büyük hasar oluştu.