Haberler

Cumhurbaşkanı saldırıyı kınadı

Haber Tarihi: 7 Oca 2015

Cumhurbaşkanı saldırıyı kınadı

Fransa'da Hz. Öuhammed'i karikatürize eden Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti. Yapılan saldırı ile ilgili Fransa'dan ilk açıklama Cumhurbaşkanı François Hollande'den geldi.

Hollande, olay yerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Teröristler bu dergiye karşı saldırı gerçekleştirmiştir. Daha önce de bir takım saldırılara maruz kaldı. Koruma altındaydı. ama bu korumanın artırılması gerekiyor. Bu ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırıdır. Sert bir biçimde duracağız. Ulusal bütünlüğümüzü koruyacağız. Kararlı biçimde davranacağız önümüzdeki günlerde. İlerleyen saatlerde Fransız halkına da sesleneceğim. Çok zorlu bir zamandan geçiyoruz. Bu saldırganların bir an önce yakalanması gerekmekte. Biz özgürlük ülkesiyiz. Dolayısıyla bir takım tehditlerle karşılaşıyoruz. Ama en önemlisi saldırganların bulunması. Kimse saldırıda bu şekilde davranamaz. Kimse bu ülkenin ruhuna zarar veremez. Bugün 11 kişiyi kaybettik. Ve yaralılar da var.”

CAMERON'DAN KINAMA
İngiltere Başbakanı David Cameron da saldırıyı "korkunç" olarak niteledi. Cameron, "Terörle mücadelede Fransız halkının yanındayız" dedi.