Haberler

Dünya yangın yeri

Haber Tarihi: 13 Kas 2014

Dünya yangın yeri

Yunanistan karadan ve havadan ülkemizi taciz ederken, sınır bölgelerimizden de kara dumanlar yükselmeye devam ediyor.

Halep'ten yüksek sayıda göç dalgası bekleyen Türkiye için bir kötü haber de Bakü-Ermenistan hattından geldi.Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim de bir diğer gündem maddesi.

Kara ve denizlerimizde tansiyon gittikçe yükseliyor.Türkiye'nin doğusu batısı kaynamaya devam ederken dünya da adeta savaş halinde.

Akdeniz'in ardından Ege'de de sular ısınmaya başladı. Bodrum turgut Reis açıklarında avlanan Türk balıkçılar karasılarııza giren Yunan sahil botu tarafından taciz edildi. Hemen devreye giren Türk savaş gemileri 20 dakika süren gerilimin ardından Yunan botunu Türk sularından çekilmesiyle son buldu.

Bu olayın ardından Yunanlar yine rahat durmadı be aynı saatlerde Türk Uçaklarını da taciz uçuşu yaptılar. Öte yandan Rumların da üye olduğu Avrupa Parlamentosunda milletvekilleri bugün Türkiye'yi sert bir dille eleştirdi ve savaş gemilerini Kıbrıs'tan çekmesini istedi.

Kanın bir türlü durmadığu Halep'te Beşar Esad'ın ordusu ilerlemeye devam ediyor. Bununla birlikte de Türkiye'nin yaklaşık 300 bin kişilik göç alacağı ihtimaller doğrultusunda.

Bakü-Ermenisran hattı alev alev. Azerbaycan cephe hattına yakn bölgede tatbikat yapan Ermenistan Hava Kuvvetleri 3 gündür provakatif uçuş yapınca Azerbaycan silahlu güçleri tarafından düşürüldü.

Rusya-Ukrayna hattında taşanan saldırılara karşı ülke ordularının hazırlıklara başlandığı duyuruldu. Öte yandan NATO birlikleri komutanı, Rusya'nın son birkaç gün içinde sistematik bir şekilde Ukrayna topraklarına çok sayıda askeri araç ve askeri araç ve asker sevk etmeye başlandığını açıkladı.