Haberler

Dünyada Bir İlk !

Haber Tarihi: 23 Ara 2014

Dünyada Bir İlk !

Orgeneral Öztürk, SOLOTÜRK ekibi tarafından icra edilen gerçek gösteri koreografisinin aynısını bire bir, SOLOTÜRK 1?inci Pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt ile birlikte uçtu. F-16 uçağının ve pilot limitlerinin zorlandığı, uçak süratinin 120 Knot (220 km) ile 600 Knot (1111 km) arasında değiştiği, 100 feet (30 metre) ile 16000 feet (4900 metre) irtifa aralığında gerçekleştirilen 15 dakikalık uçuşta, +9G ve -3G?lik yerçekimi kuvvetine maruz kaldı.

Orgeneral Öztürk, SOLOTÜRK gösteri paketini uçan ilk Hava Kuvvetleri Komutanı ve aynı zamanda en kıdemli pilot oldu. SOLOTÜRK Ekibi adına Yüzbaşı Yusuf Kurt uçuş sonunda Orgeneral Öztürk'e sadece SOLOTÜRK Pilotlarının taktığı +9/-3G peçini hediye etti.

Gösteri sonunda, SOLOTÜRK pilotu Yüzbaşı Kurt'u alnından öpen Orgeneral Öztürk, "Sizler Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türk Hava Kuvvetlerinin gururusunuz. Sizlerle ne kadar iftihar etsek azdır. Denetlemelerimde, Türk Hava Kuvvetlerinin harekât görevlerinde olduğu gibi milletini temsil görevinde de en iyisini icra ettiğini görmekten mutluyum. Havacı belleğini, yüreğini ve bileğini en iyi kullanandır. Hataya yer olmayan bu gösteri de ancak adanmışlık, cesaret ve yüreğini ortaya koymakla icra edilebilir. Aklınıza, yüreğinize ve bileğinize kuvvet diliyorum" dedi.