Haberler

Dünyanın en şanslı ailesi

Haber Tarihi: 29 Ara 2014

Dünyanın en şanslı ailesi

Dün yaşanan kaybolan uçak faciasında az da olsa tebessüm ettiren bir olay yaşandı. Endonezyalı aile kalkış saatinin 2 saat geriye alınması nedeniyle bazı yolcuların bilet almalarına rağmen uçağa binemediği bildirildi.

AirAsia Hava Yolları, söz konusu uçağın kalkış saatinin 2 saat geriye alındığını 15-16 Aralık'ta yolculara telefon açarak bildirdi.

Ancak yetkililer, kendilerine bırakılan numarayı defalarca aramalarına rağmen 10 kişilik aileye ulaşamadı. Yılbaşını Singapur'da geçirmek isteyen ailenin fertleri de böylece uçağa binemedi.

Söz konusu ailenin fertlerinden soyadı açıklanmayan Christianawati adlı kadın, kaybolan uçağa binmedikleri için mutlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Aldığımız biletlerde uçağın kalkış saati 07.30 yazıyordu. Bavullarımızı hazırlayıp havaalanına gittiğimizde kalkış saatinin değiştiğini söylediler. Çok sinirlendik ve müşteri hizmetlerine şikayette bulunduk. Bize 15 Aralık-16 Aralık tarihlerinde bizi defalarca aradıklarını ancak telefonlara cevap vermediğimizi söylediler"

Havaalanından ayrıldıkları sırada uçağın kaybolduğu bilgisi gelince şoka girdiğini söyleyen Christianawati, "Uçağın kaybolduğu haberini alınca gözyaşlarımı tutamadım. Hem sevindim hem üzüldüm. Ama o uçakta olmadığımız için ben ve ailem çok şanslıyız. Binlerce kez şükürler olsun" ifadelerini kullandı.

Surabaya Adası'ndan Singapur'a gitmek üzere kalkan yolcu uçağı ile dün yerel saatle 06.17'de irtibat kesilmişti. Uçakta 155 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu.