Haberler

Daha önce uyarmışlar

Haber Tarihi: 2 Oca 2015

Daha önce uyarmışlar

Dün Dolmabahçe Sarayı'nda güvenliklere el bombası atıp ve daha sonra ateş eden sadıran Fırat Özçelik etkisiz hale getirildi. Zanlının daha önce 3 yıl hapishanede yattığı öğrenildi.

İstanbul Beşiktaş’taki Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı önüne dün saat 14.30 sıralarında yaklaşan bir kişi, iddiaya göre önce burada nöbet tutan polislere selam verecek gibi yaklaştı ancak bir el bombasını polislerin üzerine attı. Bombalar patlamayınca bu kez silaha sarılan saldırgan polislere ateş açtı. Polislerin karşılık vermesiyle saldırgan etkisiz hale getirildi.

Twitter’dan uyarı iddiası
Bu hareketli anlarda herhangi bir patlamada can kaybını önlemek için Dolmabahçe Sarayı önündeki yol çift yönlü trafiğe kapatıldı. Uzman polislerin incelemesi sürerken ART arda 2 patlama sesi duyuldu. Patlama seslerinin saldırganın üzerinde bulunan şüpheli düzeneklerin kontrollü olarak patlatılmasından kaynaklandığı öğrenildi. Öte yandan Twitter’da İsimsiz111 adlı kullanıcının 12 Aralık 2014’de “DHKPC kanlı eylem talimatı verdi, bilgiyi emniyete ilettik. Güvenlik görevlileri, konsolosluklar ve AKP binalarını hedef gösterdi. DHKPC bu eylem için Fırat Özçelik denilen örgüt üyesini kullanacak. Eylemin adı feda eylemi olarak belirlendi. Uyumayın acem simitçileri” diyerek saldırıyı yazdığı öne sürüldü.

DHKP-C üyesi çıktı

Kameralara da yansıyan müdahale görüntülerinde polislerin şüpheliyi yere yatırdığı ellerini arkadan kelepçelediği ve gerekli üst aramasının ardından da saray içindeki polis noktasına götürüldüğü görüldü. Çok geçmeden saldırganın kimliği ortaya çıktı. Fırat Özçelik isimli teröristin yasa dışı DHKP-C
örgütü üyesi olduğu, 2003-2006 yılları arasında cezaevinde kaldığı belirtildi.

‘Arkadaşlarımıza yönelik bir saldırı’

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Terörle Mücadele Şubesi’ne götürülen saldırgan hakkında “Nöbetçi kulübeye bizce malum olunan terör örgütü üyesi bir saldırgan tarafından önce iki el bombası atılmış, daha sonra silahla ateş edilmiştir. Arkadaşlarımızın müdahalesi sonucu şahıs etkisiz hale getirildi” dedi.
Şahin, saldırganın üzerinde tabanca ve uzun namlulu çok eski bir silah bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Bombalı ve silahlı saldırılara karşı tedbirli olmaları istenen İstanbul Emniyet Müdürlüğü personelinden özellikle noktalarda görev yapanlar da çelik yelek giymeleri konusunda uyarıldı. Bir gazetecinin, “Saldırı Başbakanlık
Ofisi’ne mi yönelik?” sorusuna da, “Hayır. Sarayın
girişindeki nizamiyedeki
polislere, bizim arkadaşlarımıza yönelik” dedi.