Haberler

Davutoğlu'da orada

Haber Tarihi: 11 Oca 2015

Davutoğlu'da orada

Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen saldırıyı protesto etmek için bugün dev bir eylem düzenlenecek. Yürüyüşe 50'ye yakın ülkeden devlet ve hükümet başkanının katılması bekleniyor. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, TSİ 16.00'da başlaması beklenen yürüyüşe katılacak liderleri Elysee Sarayı'nda ağırlıyor. Hollande misafirleri saray girişinde karşılıyor.

Gösteri yürüyüşünü çok sayıda yabancı devlet ve hükümet başkanının katılması, güvenlik önlemlerini artırılmasına yol açtı.

Yürüyüş sırasında izdihamın önüne geçmek için yürüyüşün gerçekleşeceği üç kilometre uzunluğundaki Republique ve Nation meydanları arasında iki ayrı parkur belirlendi.Yürüyüşe Başbakan Ahmet Davutoğlu ile beraber Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Belçika Başbakanı Charles Michel, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov katılacak. Yürüyüşe Afrika'dan da Mali Cumhurbaşkanı Boubacar Keita ve Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou'nun da katılması bekleniyor.

DAVUTOĞLU DA PARİS'TE
Başbakan Davutoğlu, özel uçak "TUR" ile TSİ 14.25'te Fransa'nın başkenti Paris'e geldi. Başbakan Davutoğlu'nu, Paris Orly Havalimanı'nda, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ve diğer ilgililer karşıladı.

Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da Paris'e geldi.