Haberler

Demirkol'dan Volkan'a gönderme

Haber Tarihi: 17 Kas 2014

Demirkol'dan Volkan'a gönderme

Türkiye-Kazakistan maçında taraftarların küfürlü tezahüratlarına sinirlenip sahayı terk eden Volkan Demirel'in durumunu değerlendiren Mehmet Demirkol, "Volkan'ın protesto hakkına sonuna kadar saygı duyuyorum ama bundan sonra da bir daha küfür etmeyecek" dedi.

Yorumcu Mehmet Demirkol, Kazakistan maçında taraftarların küfürleri sonrasında sahayı terk eden Volkan Demirel'e önemli mesajlar gönderdi.

Brezilya maçında milli futbolculara yapılan protestoların bir hak olduğunu belirten Mehmet Demirkol, "Herkesin herkesi protesto hakkı vardır. Brezilya maçındaki protesto, oleyler haktır. Ama hakaret edemezsin, küfür edemezsin, şiddet uygulayamazsın, iftira atamazsın" dedi. Herkesin protesto hakkı olduğu gibi Volkan'ın da böyle bir hakka sahip olduğunu belirten Demirkol "Volkan 'Madem ki küfür ediyorsunuz ben gidiyorum diyebilir. Ama sonuçları varsa buna da katlanır" diye konuştu.

"Geçmişi karıştırmıyorum"

Volkan'ın geçmişiyle ilgili yorum yapmayacağını ve geleceğe baktığını belirten Demirkol, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben bunu şöyle değerlendiriyorum. Volkan bu protestoyu yapıyorsa bundan sonra kimseye küfür etmeyecek! Sahada etmeyecek, basın mensuplarına etmeyecek, tribünlere dönüp etmeyecek, özel hayatında etmeyecek! Volkan'ın protesto hakkına sonuna kadar saygı duyuyorum ama bundan sonra da bir daha küfür etmeyecek. Geçmişi karıştırmıyorum, geleceğe bakıyorum."

"Milli maçlarda Passolig neden yok?"

Milli maçlarda Passolig uygulanmamasını ve Volkan'a küfür eden taraftarların yakalanmamasını da eleştiren Demirkol, "Passolig niye var? Biz bu eziyeti niye çekiyoruz? Niye lig maçında Passolig var da bu maçta yok? Oraya giden de buraya gelen de aynı insan. Passolig küfürle alakalı değil mi? Varlık sebebi buysa niye uygulamıyorsun?" ifadelerini kullandı.

Volkan'a küfür eden kişilerin bulunup bir daha maçlara alınmaması gerektiğini ifade eden Mehmet Demirkol, Volkan için ise bir kez daha "Volkan protesto mu etti? Tamam hakkıdır ama Volkan da bundan sonra küfür etmeyeceğini dünyaya açıklamış oldu" yorumunu yaptı.