Haberler

Dink soruşturmasında flaş gelişme

Haber Tarihi: 12 Oca 2015

Dink soruşturmasında flaş gelişme

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında, yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında mahkemenin serbest bıraktığı 2 polis hakkında savcının itirazı üzerine yakalama kararı çıktı.

Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada emniyet amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit hakkında yakalama kararı verildi. İki polis savcı Gökalp Kökçü’ye ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, Mumcu ve Zenit’i serbest bırakmıştı. Bunun üzerine Savcı Kökçü, bu karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren 6. Sulh Ceza Hakimliği, 2 polis hakkında da yakalama kararı çıkardı.

Özkan Mumcu dönemin Trabzon istihbaratında komiser, Zenit de polis memuru olarak görev yapıyordu. Zenit’in istihbarat elemanı olarak kullanılan sanık Erhan Tuncel ile irtibatlı olduğu belirtilmiş, cinayet sonrasında ikili arasındaki telefon görüşmesi basına yansımıştı. Öte yandan Dink’e yönelik eylem için İstanbul’a ve Ankara’ya gönderilen bilgilerin farklı olduğu kaydedilmişti.