Haberler

Diskalifiye edildi!

Haber Tarihi: 12 Kas 2014

Diskalifiye edildi!

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), özellikle Batı Afrika ülkelerinde görülen Ebola salgını nedeniyle 30'uncu Afrika Uluslar Kupası'nın ertelenmesini talep eden ev sahibi Fas'ı turnuvadan diskalifiye etti. CAF, Türkiye'de oynayan birçok futbolcunun da forma giyeceği şampiyonaya yeni ev sahibi bulmak için kolları sıvadı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanan CAF İcra Kurulu, 17 Ocak-8 Şubat 2015 tarihlerinde yapılması planlanan 30'uncu Afrika Uluslar Kupası'nın ev sahipliğinin, organizasyonun ertelenmesini talep eden Fas'tan alındığını bildirdi.

CAF İcra Kurulu ayrıca statüye göre ev sahibi olduğu için turnuvaya doğrudan katılan Fas Milli Takımı'nın kupadan diskalifiye edilmesine karar verdi.

Fas Futbol Federasyonu, dünya genelinde yaklaşık 5 bin kişinin ölümüne neden olan Ebola salgını sebebiyle şampiyonanın 2016’ya ertelenmesini istemiş fakat CAF bu talebi reddederek, konuyla ilgili son kararını vermesi için Fas'a 8 Kasım'a kadar süre tanımıştı. CAF, Dünya Sağlık Örgütü ile yaptığı müzakerelere atıfta bulunarak, sadece Ebola'dan doğrudan etkilenen Gine, Sierra Leone ve Liberya'da kitlesel etkinliklerin ertelenmesinin tavsiye edildiğini ifade etmişti.

Geçen yıl Güney Afrika'da düzenlenen son kupayı Fenerbahçeli yıldız Emmanuel Emenike'nin de forma giydiği Nijerya kazanmıştı.

Yeni bir ev sahibi aranıyor

Kahire'deki Toplantıda, 2015 Afrika Uluslar Kupası'nın nerede yapılacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Ancak AFP'ye konuşan üst düzey bir CAF yetkilisi; Angola ve Gabon dahil üç ülkenin, Fas'ın yerine bu turnuvaya ev sahipliği yapabileceğini belirtti.

Daha önce Güney Afrika, Cezayir, Mısır, Sudan ve Gana kupaya ev sahipliği yapmak istemediklerini bildirmiş, son şampiyon Nijerya'dan ise herhangi bir açıklama gelmemişti.