Haberler

Duruşmaya katılmadı

Haber Tarihi: 26 Ara 2014

Duruşmaya katılmadı

Gezi Parkı olayları sırasında polisler ve esnaf tarafından darp edilerek hayatını kaybeden Gezi olaylarının simgeleşen isimlerinden biri olan Ali İsmail Korkmaz davasında bugün flaş bir gelişme yaşandı. Bugün Kayseri'de 6. duruşması gerçekleşecek olan Ali İsmail'in, zanlılarından biri olarak gösterilen polis memuru taş düşürdüğü gerekçesiyle davaya katılmadı.

SANIK POLİS VE AVUKATI MAZERET BİLDİRDİ
Sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan, üç gün önce Ankara'da ameliyat olduğu gerekçesiyle mazeret bildirdi ve duruşmaya gelmedi. Saldoğan'ın böbrek taşı düşürdüğü için rapor aldığı öğrenildi. Aynı şekilde avukatının da Nevşehir'de başka bir mahkemede duruşması olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmayacağı öğrenildi.

AĞABEY KORKMAZ: KARAR ÇIKMASINI BEKLİYORUZ

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinden karar çıkmasını beklediklerini ifade eden ağabey avukat Gürkan Korkmaz ise yaptığı açıklamada, "Altıncı duruşmadan karar çıkmasını bekliyoruz. Zira tüm deliller toplandı. Savcı, mütalasını, sanıklar ve sanık avukatları da savunmalarını yaptı. Dosyada hem bizim açımızdan hem de sanıklar açısından noksan kalmadı. Bir karar çıkmasını, çıkmadığı takdirde mahkemenin birkaç gün süre verip, 2015 yılına girmeden, kardeşimin katilleriyle ilgili bir karara varmasını bekliyoruz" dedi.