Haberler

Emre'den bomba açıklama

Haber Tarihi: 5 Kas 2014

Emre'den bomba açıklama

Derbinin en çok konuşulan oyuncusu olan Emre Belözoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic ve Veli Kavlak ile yaşadığı gerginliği değerlendirdi.

Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu ve kaptanı Emre Belözoğlu olaylı Beşiktaş derbisi sonrası, düzenlediği basın toplantısında soruları cevapladı. Slaven Bilic ve Veli Kavlak ile yaşadığı gerginlik hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Emre’nin konuşmasından satır başları;

“Algı operasyonu yapılıyor”

18 yıldır futbol oynuyorum. Türkiye’de asıl sorunun saha içinde değil, saha dışında olduğu konusunda tecrübeliyim.

Skorun önüne geçecek kadar, maçın önüne geçebilecek bir kadar durum olduğunu sanmıyorum. Bununla birlikte hep benim üzerimden bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Tek benim üzerimden gidersek bu hakkaniyetli olmaz. Derbi sonrası benim üzerimden algı operasyonu yapılıyor. Herkesin fikri var, bilgisi yok.

“Fırça yiyeceksem hocamdan yiyeyim. Sen kimsin?”

Bilic’e söylediğim bir küfür değil sayın Bilic kendisi de çok iyi biliyor. Benim saha içi profilim eleştirilmeye çok açık ki kendim de söylüyorum bunu. Medyanın da bana zaman zaman olumlu ya da olumsuz eleştirileri oluyor. Ben de kendimi eleştiriyorum.

Bilic bana saha içinde gergin bir şekilde geldiği zaman benimde ona bir şey söylemem gerekirdi. Zaten maçın tansiyonu var, devre arasında fırça yiyeceksem hocamdan yiyeyim. Sen kimsin yolumu kesiyorsun böyle bir hakkı yoktu Bilic’in.

“Bizi aşağı çekme çabaları”

Saha içinde olan saha içinde kalmalı. Benim üzerimden bir algı oluşturulması ve bizi aşağı çekme çabaları çok basit oluyor.

Sahanın içinde olan orada kaldı. Beni de televizyonlara gazetelere çıkmak istemiyorum, benim de bir hayatım var bir ailem var. Ben kendi başıma bir şeyin içinde olmuyorum, bir şeyin içine çekiliyorum.

“Sahanın içinde olan saha içinde kalmalı”

Dediğim gibi ben kendimi her zaman eleştiriyorum. Sanki ben yapıyorum her şeyi gibi bir algı yaratılıyor. Sahanın içinde olan saha içinde kalmalı.

Saha içi yanlışlarımız hatalarımız olmuştur muhakkak, hakkaniyetli bir karşılığı Pazar günü yaşananların. Olcay’ın hareketinin karşılığı kırmızı karttı.

"Bilic’le bir yerde karşılaşırız sarılırız birbirimize"

Olay sıcak ve devre arasında nasıl sayın Bilic benim koridorda yolumu kesiyorsa bunun doğru olmadığına inanıyorsam, olayın sıcağı sıcağına konuşmak ta yanlış. Biz o esnada tartışabiliriz dediğim gibi her şey sahada kalır, yarın Bilic’le bir yerde karşılaşırız sarılırız birbirimize.

“Yanlışlar yapabiliriz”

Ben bu ülkede bir değerim ben yurt dışına gittiğimde hala yolda çevriliyorum. Ben ülkeme hizmet ediyorum. Eleştirilmem çok normal. Benden her zaman hep doğruyu kimse beklemesin yanlışlar yapabiliriz.

Futbol hatalar oyunudur hakemin de, hocanın da, oyuncuların da hata yaptığı bir oyundur. Ben küfür etmediğimi hakaret etmediğimi iyi biliyorum bunu sayın Bilic’te iyi biliyor. Ben hep söylüyorum hatalar yapıyorum eleştirilebilir bir profilim var ama bana yapılanların karşılığı bu olmamalı.

“Fenerbahçe’nin sırtına kambur olmayız”

Fenerbahçe’nin başarısı benim için çok önemli kendimi her zaman her sıkıntının merkezinde hissettim ve üstüme sorumluluk aldım. Biz Fenerbahçe’nin sırtına kambur olmayız. Başarısı için elimizden geleni yaparız. Maçtan sonra futbolcu ya da teknik adamlarla ilgili hiç konuşmadım. Sakatlığımı 2-3 haftaya toparlayıp elimden geldiğimce takımıma hizmet etmek istiyorum. Bu özür dileme ve kendimi temize çıkarma konuşması değildi. Benim tarafımdan da baksın insanlar.