Haberler

Erdoğan İSEDAK'ta konuştu

Haber Tarihi: 27 Ara 2014

Erdoğan İSEDAK'ta konuştu

İstanbul Kongre Merkezi'nde 30. İSEDAK konferansıdna konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları:

57 ülkeden 27 tanesi Birleşmiş Milletler'de en az gelişmiş kategorisinde yer alıyor. Hepimiz bir Allah’a inanıyoruz. Hesap gününe inanıyoruz. Böyle bir gelir uçurumunu o yüce mahkemede izah edebilmenin bir yolu yoktur. Birkaç hurma ile açlığını bastıran bir peygamberin ümmetiyiz. Paylaşan, hayatı boyunca sofradan tam doymadan kalkan bir nebinin bekçileriyiz. Kardeşliğin, paylaşmanın. Her gün kardeşlerimiz can veriyor. Barbarca, vahşice katlediliyorlar. Kendi mescitlerimizi emin hale getiremediğimiz için barbarların postallarıyla çiğnenebiliyor. İşte Mescid – i Aksa…Sesimiz çıkıyor mu, konuşabiliyor muyuz? Hayır.

İstenirse Irak’tan akan kan durdurulabilir. Rabbim bize uyarılarda bulunuyor. Zulüm edenin karşısında taraf olun diyor. Eğer birlik olunursa, Filistin’in yalnızlığı ayıbına derhal son verilebilir. Bizim sorunlarımızı dışarıdan birileri gelip çözmeyecek. Dışarıdan gelenler İslam Dünyası'nın altınlarını, petrolü seviyorlar, ucuz iş gücünü, elmasları, pırlantaları seviyorlar. İnanın bizi sevmiyorlar. Buna daha ne tahammül edeceğiz. Bu acı manzara karşısında daha ne kadar mazeretlere sığınacağız. Burası bir aile meclisi. Bizi dünya dinliyor
Tüm Müslüman kardeşlerime bir davet yapıyorum. Ne olur bir manzaraya bakalım kim kazanıyor, kim kaybediyor. Ölümlerden, çatışmalardan kazanan kim?