Haberler

Erdoğan'dan Cizre açıklaması

Haber Tarihi: 31 Ara 2014

Erdoğan'dan Cizre açıklaması

Bir yandan çözümü süreci devam ederken diğer bir yandan da Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da PKK yandaşları olay çıkarmaya devam ediyor... 

Dün gece de yine olaylar vardı. Erdoğan 'ın gündeminde de çözüm süreci vardı ve yeni yıl mesajında sürece değindi.

Türkiye bir yandan çözüm sürecini konuşurken gözler diğer bir yandan PKK'nın Cizre başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'da çıkardığı olaylara kilitlendi... Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni yıl mesajında gündemine çözüm sürecini aldı. ''Boyun eğmeyeceğiz'' dedi.

Erdoğan çözüm sürecine devam edilecek dese de PKK yandaşları durmuyor... Dün gece de PKK yandaşları bu defa hedefine gazetecileri aldı... Al Jazeera Türk Muhabiri ve kameramanın bulunduğu otele uzun namlulu silahlarla kurşun yağdırdı

Neyseki bu saldırı da gazeteciler yara almadan kurtulurken bir  PKK'lının tehdidi tüyler ürpeticiydi. PKK yandaşları Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde de iş başındaydı... Toma'nın içine atılan gaz bombası nedeniyle polisler zor anlar yaşadı kendilerini araçtan dışarı attı. Yine Silopi'de olay çıkaran göstercilere müdehale eden tomadan bir polisin ilginç anonsu kameralara yansıdı... Polis o anonsunda PKK yandaşlarını  azarladığı duyuldu.

Öte yandan Mardin'in Nusaybin ilçesinden Şırnak'ın Cizre ilçesine önceki gün çok sayıda uzun menzilli "Fırtına Tankı" sevkiyatından sonra bugün sabah saatlerinde de  Mardin'in Kızıltepe ilçesi istikametinden Viran Şehir istikametine doğru askeri araç sevkiyatı yapıldı. Şırnak'ın Cizre İlçesin’de de  3 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı HÜDA-PAR ile PKK arasındaki çatışmaların faturası ise Cizre Emniyet Müdürü Ozan Başurgan'a çıkarıldı ve görevinden alındı.