Haberler

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler

Haber Tarihi: 10 Eki 2014

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler

Trabzon’da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Ana muhalefetin başındaki zat’ diye bahsettiği Kılıçdaroğlu’nun yeni tezkere teklifine “Esad’ı korumak için mi bu adımı atıyor” şeklinde yanıt verdi.

Trabzon’daki bir açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefinde yeni tezkere teklifinde bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları ifade etti:

"Türk bayraklarına haince saldırdılar. Atatürk'ün büstünü kırdılar, yıktılar. Ne yazık ki ana muhalefet partisi, bakıyorsunuz, bunlara sahip çıkıyor. Aynı şekilde, yine parlamentoda bir parti ne yazık ki bunlarla beraber hareket ediyor, eylemlerde bunlarla beraber hareket ediyor. Ana muhalefet partisi ile bu parti, tezkere olayında da beraber hareket ettiler. Orada tezkereye karşı çıkanlar, şimdi Türkiye'nin Kobani'ye asker göndermesini konuşuyorlar. Biz, Kobani'den 200 bin insanı içeri aldık, onların insani yardım ve bakımlarını üstlendik.

Olay sadece Kobani mi, olay sadece Kobani'deki Kürt kardeşlerimiz mi? Suriye'de 200 bin, 250 bin insan öldürülürken sesi çıkmayan ana muhalefet partisi ile bu muhalefet partisi, şimdi ne oldu da bunların sesi çıkıyor? Anamuhalefet partisinin başındaki zat Esed'i korumak için mi bu adımları atıyor? Şimdi çıkmış akıl veriyor, 'Kobani'ye yönelik tezkere'. Sen o aklı kendine sakla. Böyle konuşmak istemezdim bu makamda. Ama artık bir cumhurun başı olarak bunları söylemek, konuşmak durumundayız. Türkiye, bu şiddete, bu vandallık ve yağmacılığa asla boyun eğmez. Tarih boyunca boyun eğmedi, bugün de eğmez, yarın da eğmeyecek. Bunların canı yanmıyor."

İran’ı da eleştirdi

Konuşmasını İran’a yönelik sözleriyle sürdüren Erdoğan, ““Halkı Müslüman olan bazı ülkeler, eğer Esed rejimine sahip çıkıyorlarsa bunun hesabını bu dünyada da ebedi alemde de veremezler ve hala bunlar üzerinden parasal destekten bahsedenler, silah, mühimmattan bahsedenler bunun hesabını veremezler.”

Kardeşliğimizi güçlendirecek çözüm süreci, içeride ve dışarıda birilerini rahatsız ediyor. Önce ‘Türkiye teröre destek veriyor’ diye algı operasyonu yaptılar, başarılı olamadılar. Ardından Türkiye ekonomisine karşı algı operasyonu başlattılar orada da başarılı olamadılar. Kredi derecelendirme kuruluşlarını devreye soktular, onunla başarılı olmaya çalıştılar onda da başarılı olamayacaklar. Şu anda da içerideki piyonlarını, maşalarını kullanarak sokakları terörize etmek gibi alçakça bir yöntemi uygulamaya başladılar. İnanın bunu da başaramayacaklar.”

“O Vandallar, o yağmacılar, Türk bayrağına saldıran o hainler er ya da geç bulunacak, hepsinden de bunların hesabı sorulacaktır. Türkiye iç ve dış politikasını teröristlerin, sokak serserilerinin şiddet eylemleriyle belirleyecek bir ülke değildir. Hem sokaktaki o maşalar, hem de onların iplerini tutan efendileri bilsinler ki Türkiye sokak eylemlerinden korkup istikamet değiştirecek bir ülke de değildir”

Şimdi hep birlikte, birlik beraberlik zamanı olan böyle bir dönemde, bu yapılan teröre karşı elbirliği zamanıdır, güçbirliği zamanıdır. Bu tuzağa düşersek kaybeden hep birlikte millet olur. Ama biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Öfkesine yenilen, bu hainler karşısında sabrını, itidalini muhafaza edemeyen inanın bunların tuzaklarına düşmüş, bunların ekmeğine yağ sürmüş, bunların arzularını yerine getirmiş olur.”