Haberler

F. Bahçe Dünya Yıldızına Talip

Haber Tarihi: 18 Kas 2014

F. Bahçe Dünya Yıldızına Talip

Fenerbahçe büyük bir dünya yıldızı için kolları sıvadı… Bu çok konuşulacak iddianın sahibi Alman ve İsviçre basını. Almanya’nın en yüksek trajlı gazetelerinden Bild, Bayern Münih forması giyen Zerdan Şakiri’nin takımdan gönderileceğini yazdı… Bild haberinde, Bayern Münih teknk direktörü Pep Guardiola’nın Şakiri’yi yetersiz bulduğunu ve bu nedenle de takımda istemediğini öne sürdü. Gazete asıl bombayı ise haberin ayrıntısında patlattı. Bild, bir dönem Galatasaray’ın kadrosuna katmak için peşinden çok koştuğu Şakiri’nin Fenerbahçe tarafından istendiğini ve taraflar arasında bir de görüşme olduğunu ileri sürdü. Bu konuda Bild’in haberini destekleyen bir haber de İsviçre basınında yer aldı.. İsviçre medyası, Şakiri’nin Bayern Münih’le yol ayrımında olduğunu ve tecrübeli oyuncunun devre arasında Almanya’dan ayrılacağını duyurdu. Ayrıntılarda ise şu görüşlere yer verildi:

“Xherdan Shaqiri (Zerdan Şakiri) transferin gözdesi olacak gibi. Türkiye’den Fenerbahçe, İngiltere’den ise Liverpool milli oyuncunun peşinde. 20 milyon Euroyu gözden çıkaran Shaqiri’yi kadrosuna katacak.”

Sarı-lacivertli takıma yakın kaynaklar da bu girişimi doğruladı. Kanarya’dan yıllık 2 milyon 850 bin euro alan Kuyt’la sözleşme yenilemek istemeyen Fenerbahçe, Hollandalı yıldızın boşluğunu genç ve dinamik bir isimle doldurmayı planlıyor. Sarı-lacivertli yönetim, Şakiri’ye yıllık 3 milyon Euro vermeyi planlıyor..