Haberler

F.Bahçe'de yüzler güldü

Haber Tarihi: 28 Ara 2014

F.Bahçe'de yüzler güldü

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu'nu konuk etti. Karşılaşma 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile son buldu
Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayan karşılaşmada Fenerbahçe'nin golünü 32'nci dakikada Mehmet Topal kaydetti. Mücadelede Bülent Yıldırım düdük çaldı. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Baki Tuncay Akkın üstlendi.

İSMAİL KARTAL:SON ZAMANLARIN EN COŞKULU, EN İSTEKLİ, EN HIRSLI VE İNANÇLI FUTBOLUNU OYNADIK

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen asın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, çok iyi oynadıkları için rakibin kendilerine karşı üretken olamadığını ifade etti.

İsmail Kartal, "Taktiksel anlamda nasıl oynamamız gerektiğinin çalışmalarını yaptık. Oyunun başından sonuna kadar oyuncularım verdiğim taktiği ve görevlerini fazlasıyla yerine getirdiler. Ofansif ve defansif anlamda çok çok iyi oynadığımız için, rakip bize karşı fazla üretken olamadı. Belki de son zamanların en coşkulu, en istekli, en hırslı ve inançlı futbolunu oynadık. Onları tebrik ediyorum. Üç puan taraftara armağan olsun" dedi.

Sarı-lacivertli kulüp yöneticilerinin gündeme getirdiği, geçen sezona yönelik istatistikler hakkında konuşan Kartal, "Ersun hoca, Aykut hoca... Ben kimseyle yarış içinde değilim. Aykut hoca arkadaşımdır, beraber çalıştık, başarılara imza attık. Ersun hocayla da beraber çalıştık, başarılara imza attık. Sonuçta ben Fenerbahçe'nin başarılı olması için, Türk futboluna katkı sağlayabilmek için çaba sarf ediyorum, sahada kalmak istiyorum. Kimseyle yarış içerisinde değilim. Aklımın yettiğince ben ve ekibim, bu sene şampiyon olabilmek için çok çalışıyoruz. Bu istatistiklerle, yaptığımız çalışma ve özverinin karşılığında bir şeyleri görünce, ben ve ekibim mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'deki yaş ortalamasının yüksek olduğu yönündeki eleştirilerle ilgili olarak ise, "Löw benim yakın dostumdur, her zaman görüşüyorum. Alman futbolunu takip ediyorsanız, bazı önemli isimler hala toparlayamadı. Kuyt ve Emenike dünya kupasından geldiler. Sezon başı da bazı sorunlar vardı takımda biliyorsunuz. Belki yeterince tam anlamıyla da çalışamadık. Buna rağmen oyuncularım ellerinden geleni yapıyorlar." "Hayal ettiğim, oynatmak istediğim futbol, biraz zamanla, çalışmayla ve öz güvenle alakalı bir şey" ifadesini kullandı. Kartal, penaltı pozisyonunda oyuncuları arasında yaşanan diyalogla ilgili olarak ise "Bu takımın penaltıcısı, kaptanı Emre Belözoğlu'dur. İkinci penaltıcı Kuyt'tır. Bu penaltıyı Diego attıysa, Emre Belözoğlu izin verdiği için atmıştır. Diego da penaltıyı kullandı" şeklinde konuştu.


RIZA ÇALIMBAY: "SADECE İKİNCİ YARI 15-20 DAKİKA İYİ BİR FUTBOL OYNADIK"

Fenerbahçe'ye 1-0 yenildikleri maçın ardından açıklamalarda bulunan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, futbolcularından daha üstün bir performans beklediğini belirterek, "Galatasaray maçındaki oyuna bakıp, bir de bu maça baktığımız zaman gerçekten istediğimiz oyun olmadı. 70. dakikadan sonra daha atak oynayıp, bir şeyler yapmaya çalıştık. Özellikle ikinci yarı Fenerbahçe biraz oyundan düşünce iyi pozisyonlar yakaladık. Bunları değerlendirebilirdik ama maalesef forvet ve orta alan oyuncularımız istediği şeyleri yapamadı. Bugün 65 dakika oynadığımız oyunla mağlubiyeti hak ettik. Maçtan önce ve maç başladıktan sonra böyle bir şey beklemiyordum. Ben de bir antrenör olarak şok oldum. Daha üstün bir performans bekliyorduk. Bunun bazı nedenleri de olabilir. Bir haftadır burada kamptayız. Futbolcu arkadaşlarımız sıkılmış olabilir, konsantrasyon düşük olabilir, ligin sonu gibi nedenler olabilir. Aradaki kupa maçının da oynanmasıyla ister istemez düşüklük oluyor. Beklemediğimiz bir oyun oldu. Sadece ikinci yarı 15-20 dakika iyi bir futbol oynadık" dedi.

"MÜCADELE ÖNCESİNDE MAHMUT USLU'YU ARADIM"

Çalımbay, Fenerbahçe karşılaşması öncesinde, müsabakanın hakemlerinin yönetimleriyle ilgili çekinceleri olduğuna dair açıklamasına sarı-lacivertli kulüpten gelen açıklama sebebiyle Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'yu aradığını ve üzüntüsünü belirttiğini söyledi.

Çalımbay, yapmış olduğu açıklama ile ilgili sorulan bir soru üzerine, "Hakemlerin büyük maçlarda etki altında kalıp, büyük takımlara karşı hata yapmaktan korktuğunu söyledim. Örnek göstereyim, Galatasaray maçında yediğimiz, kendi kalemize attığımız golde ne faul var ne bir şey var ve benim oyuncuma kart gösteriliyor. Bunu kendi sahasında oynadığı zaman büyük takıma yapamazlar. Bir daha da zaten konuşmayacağım. Bugün Mahmut Uslu Bey'i de aradım. Niye böyle bir açıklama yaptıklarını sordum. 'Fenerbahçe ile ilgi söylediğim bir şey yok' dedim. Benim üzüldüğüm böyle bir açıklamanın Fenerbahçe Kulübü'nden gelmesi. Bizim için bir sürü hatalar yapıldı, gündeme gelmiyor. Büyük takımlara yapılınca gündeme geliyor. Fenerbahçe Kulübü'nün böyle bir açıklama yapmaması gerekiyordu. Fenerbahçe Kulübü ile burada bir sürü şey yaşadım ben. Belki de kimse yaşayamadı. Bana yapılanı bile Fenerbahçe camiasına bağlamadım. Birkaç arkadaşımızın yanlış yaptığı bir şey dedim. Fenerbahçe camiasından böyle bir şey beklemezdim, gerçekten çok üzüldüm" ifadelerini kullandı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor ili Beşiktaş arısında oynan maçta siyah-beyazlı futbolcu Veli Kavlak'ın hakemi uyararak rakip takım oyuncusunun gördüğü kırmızı kartın sarı karta çevrilmesini sağladığı davranış ile ilgili olarak ise, "Beşiktaş o maçı kaybetti ama bana göre çok şey kazandı. Güzel şeyler" dedi.


FENERBAHÇE-MERSİN İDMANYURDU MAÇINDAN NOTLAR

Fenerbahçe, sahaya 30 maçlık yenilmezlik unvanını korumak ve zirvedeki iddiasını sürdürmek için sahaya çıktı. Mersin İdmanyurdu ise geçen hafta Galatasaray'a karşı oynadığı etkili ve hırslı oyunu sürdürmek ve İstanbul'dan puanla ayrılmak hedefindeydi.


KARTAL'DAN 11'DE TEK DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Mersin İdmanyurdu karşılaşmasına, geçen hafta lig maçındaki 11 kişilik kadrosundan tek değişiklikle başladı. Kartal, Nijeryalı Emenike'nin yerine Alper Potuk'u ilk 11'e dahil etti. Emenike'nin yanı sıra sakatlığı bulunan Webo'nun yokluğunda Fenerbahçe'nin forvetinde Sow görev yaptı.

DİEGO YEDEK BEKLEDİ

Sarı-lacivertli takımın 10 numarası Diego Ribas, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor mücadelesinin ardından Mersin İdmanyurdu maçında da yedek soyundu.

TRİBÜNLERDEN ESİNTİLER

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin çağrısına rağmen Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı tribünlerinin yine büyük bölümü boş kaldı. En çok boş kalan tribün, bilet satışı yapılmayan okul tarafındaki kale arkası tribünü oldu. Karşılaşmayı az sayıdaki Mersin İdmanyurdu taraftarı da misafir seyirci tribününden takip etti. Mücadelenin 34. dakikasından itibaren sarı lacivertli taraflardan bazıları bir süre "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" "Ali İsmail Korkmaz , Fenerbahçe Yıkılmaz" şeklinde tempo tuttular.

İSMAİL KARTAL'A DESTEK

Öte yandan taraftarlar takımın oyunundan memnun kalarak , özellikle 1-0 öne geçtikten sonra İsmail Kartal lehine tezahürat yaptılar. Migros tribününde bulunan taraftarlar " İsmail Kartal , şampiyon yap bizi " şeklinde melodi söylediler. Bu arada, Fenerbahçe 21 Yaş Altı Takımı Teknik Sorumlusu Şenol Çorlu, okul laboratuvarında meydana gelen patlama sonucu gözünden yaralanan Fenerbahçe taraftarı öğrenci Mert Öztoprak'ı maça getirdi. Öztoprak, ağabeyi ve Çorlu ile karşılaşmayı tribünden izledi.