Haberler

Fener, Başakşehir'in havasını söndürdü

Haber Tarihi: 4 Oca 2015

Fener, Başakşehir'in havasını söndürdü

Süper Lig'de Fenerbahçe, derbi öncesi zorlu bir karşılaşmaya çıktı. 15. hafta itibariyle sadece 6 gol yiyen, herkes tarafından övülen, hatta "Fener'i yenerse bu takım yener" denilen Başakşehir, Kadıköy'de etkisiz kaldı. Fenerbahçe maçın başından sonuna kadar sahanın hakimiydi. Tarafların birbirlerini tarttığı ilk 15 dakikada bile, topla oynamada Sarı Lacivertliler'in yüzde 65'e 35'lik keskin bir üstünlüğü vardı.

ALPER YİNE COŞTU!
Mersin İdmanyurdu maçının belki de en iyisi Alper Potuk, bu maçta da muazzam oynadı. Sol kanattan yaptığı bindirmeler, attığı çalımlar ve ikinci yarıdaki müthiş golüyle sahanın yine en iyisiydi. Fenerbahçe golü 19. dakikada buldu. Kullanılan kornerde Gökhan kafayı vurdu, havadan altıpasa doğru giden topa son dokunan Kuyt oldu ve Hollandalı takımını 1-0 öne geçirdi.

FENER KANATLARDAN DALGA DALGA GELİYOR
Fenerbahçe golü bulduktan sonra da ataklarını sürdürdü. Sow, soldan gelen Caner-Alper ikilisi ve sağdan bindiren Kuyt ve Gökhan Gönül ile gol pozisyonlarına girdi ancak Senegalli ya topu auta gönderdi ya da Volkan Babacan'a takıldı.

İKİNCİ YARI DA AYNI
Fenerbahçe, ikinci 45 dakikaya da hızlı başladı. 49'da maçın yıldızı Alper Potuk sol kanattan ceza sahasına girdi ve zor pozisyonda uzak köşeyi müthiş görerek harika bir gol attı, takımını da rahatlattı; 2-0.

EMENIKE KAFADA BİTİRMİŞ
Fenerbahçe, Emenike yokken daha iyi... En azından daha huzurlu. Sow da onun kadar, belki de daha fazla pozisyona giriyor. 2 haftada çok gol kaçırdı ancak hepsini yaratan da kendisiydi... Emenike ise kulübede bile sorun... Son oyuncu değişikliği hakkında, İsmail Kartal onu değil de Diego'yu tercih edince Nijeryalı, eldivenlerini fırlattı ve soyunma odasına gitti. Seyirci bile; golsüz, asistsiz Diego'yu istiyor. Aziz Yıldırım her ne kadar "Ben ona güveniyorum" dese de Emenike bazı şeyleri kafada bitirmiş. Takım lider, sen soyunma odasına gidiyorsun...

KADIKÖY'DEN ÇIKIŞ YOK
Fenerbahçe, Sivas maçıyla skor anlamında, Mersin İdmanyurdu ve Başakşehir maçlarındaysa oyun anlamında büyük değişim gösterdi. İlk yarıyı galibiyetle bitirmek derbiyi çay-kahve, ayağını uzatarak izlemek demek... Kadıköy'de kaybetmeme rekoru devam ediyor. Daha önceden seyirci baskısından bahsedilen iç sahada, artık tribünler eskisi gibi değil ancak baskı, oyun anlamında müthiş... Kadıköy'den gerçekten çıkış olması zor gibi gözüküyor.