Haberler

Fenerbahçe'de Löw bombası

Haber Tarihi: 8 Oca 2015

Fenerbahçe'de Löw bombası

Alexander Meier'in Fenerbahçe'nin gündemine nasıl girdiği belli oldu. Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw'ün yakın arkadaşı İsmail Kartal'a, “Golcü arıyorsan Meier'i kaçırma” önerisinde bulunduğu öğrenildi.

Sarı-Lacivertli taraftarlar Erkan Zengin ve Ozan Tufan transferlerinin neticelenmesini beklerken, gündeme sürpriz bir isim girmişti: Alexander Meier... Herkesin merak ettiği soru şu: Meier nereden çıktı? Yıldız futbolcuyu Sarı- Lacivertliler’e öneren ismin, Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw olduğu öğrenildi. Bir dönem Fenerbahçe’yi de çalıştıran Löw’ün, yakın arkadaşı İsmail Kartal’a, “Eğer golcü arıyorsan Alexander Meier’i kaçırma. Birçok güçlü yönü olan, istikrarlı ve çalışkan bir oyuncu. Hava toplarında etkili ve son vuruşları gayet iyi. Üstelik maliyeti de çok yüksek değil” sözleriyle öneride bulunduğu kaydedildi.

Pazarlıklarda sona gelindi
İsmail Kartal’ın da Meier hakkında bir araştırma yaptıktan sonra yönetimden bu oyuncunun transferini talep ettiği belirtildi. 2005 yılından beri Eintracht Frankfurt forması giyen ve 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunan 31 yaşındaki oyuncunun menaceri Paul Koutsoliakos ile prensip anlaşmasına varıldı. Spartak Moskova devrede olsa da Meier’in isteği doğrultusunda Frankfurt, Fenerbahçe’ye öncelik verdi. İki yönetim arasındaki görüşmelerde önemli aşama kaydedildi. Pazarlıkların kısa sürede olumlu bir şekilde sonuçlanması ve Sarı-Lacivertliler’in Meier’e imza attırması bekleniyor.