Haberler

Fenerbahçe'ye 5 oyuncu geliyor

Haber Tarihi: 10 Oca 2015

Fenerbahçe'ye 5 oyuncu geliyor

Fenerbahçe Başkanı Azizi Yıldırım'a yeni yabancı kuralına göre bir liste sunuldu.  Başkan Yıldırım’ın isteğiyle oluşturulan scout ekibi, uzun süre boyunca Arjantin, Brezilya ve Afrika’yı taradı. Yeni yabancı kuralının uygulamaya konulmasıyla, belirlenen bu genç isimler kadroya dahil edilecek.

Yeni yabancı kuralı, en çok Fenerbahçe’ye yaradı. Başkan Aziz Yıldırım’ın direktifiyle kurulan scout ekibi, 5-6 aydır Arjantin, Brezilya ve Afrika’da ciddi taramalar yapıyordu. Müjdat Yetkiner, Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş’dan oluşan ekip, aylardır bu bölgelerdeki yetenekleri teker teker inceliyordu.

Yapılan izlemeler sonrasında oyuncu sayısı 50’ye düşürüldü ve liste, Başkan Aziz Yıldırım’a teslim edildi. Futbol özellikleri, maliyetleri, özel hayatları, altyapı geçmişleri, kişisel özellikleri kıstas alınan bu çalışmalarda detaylandırmalar da rapora konuldu.

Kale hariç her bölgeye alternatif 5’er isim belirleyen ekip, bu futbolcuların tüm raporlarını da başkana teslim etti. Bu çalışmanın yapılması da TFF’nin yeni sezonda uygulamaya koyacağı yabancı kuralı konusunda Fenerbahçe’nin elini güçlendirdi.

LİSTEDE GENÇ İSİMLER VAR
Göze çarpanlar ise Arjantin’in River Plate takımında oynayan Kolombiyalı stoper Balanta

Brezilya’nın Atletico Paranaense takımında forma giyen 24 yaşındaki Messias

Cruzeiro’da oynayan 1988 doğumlu Dede

Atletico Paranaense’nin 20’lik forveti Coutinho

Atletico Minerio’nun 19 yaşındaki golcüsü Carvalho