Haberler

Feribot yangını kaç can aldı

Haber Tarihi: 31 Ara 2014

Feribot yangını kaç can aldı

Adriyatik'te yanan feribottaki can kayıplarıyla ilgili Yunan medyası açıklama yaptı. Yunan medyası Adriyatik Denizi'ndeyken yangın çıkan "Norman Atlantic" adlı adlı feribotta 13 kişinin öldüğünü, 30’un üzerinde kişinin kaybolduğu duyurdu.

Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan İtalya'ya giderken garaj bölgesinde yangın çıkan "Norman Atlantic" adlı feribotta kaybolan yolcuları arama kurtarma çalışmaları sürerken, yangında ölen ve kaybolan yolcu sayısı konusunda Yunan ve İtalyan makamları arasında karışıklık yaşandığı bildirildi.

Yunan medyası, yetkili makamlara dayandırdığı haberlerinde, şu ana kadar yangında, gemiyi kurtarma çalışmaları sırasında halatların kopması sonucu hayatını kaybeden iki Arnavut denizcinin de bulunduğu 13 kişinin öldüğünü, 30’un üzerinde kişinin kaybolduğunu duyurdu.

Kazanın meydana gelmesinden 4 gün sonra, İtalyan ve Yunan makamları arasındaki iletişim eksikliği nedeniyle ölen ya da kaybolanların sayısının tam olarak belirlenemediği, kurtarılan bazı yolcuların ise nerede bulunduğunun bilinmediği belirtilirken, açıklanan yolcu listesinin kesin olmadığı ve gemide kaçak göçmenlerin de bulunduğu ileri sürüldü.

Yunan devlet televizyonu NERİT, iki Yunan yolcunun hayatını kaybettiği gemideki 268 Yunan yolcudan 236’sının kurtarıldığını, 30’a yakın kişinin ise kayıp olduğunu bildirdi. Geminin ait olduğu Yunan ANEK şirketi ise daha önce 478 olarak açıklanan yolcu sayısının 474 olduğunu bildirdi.

Bu arada, yangının kontrol altına alınmasının ardından Arnavutluk kıyıları yakınına çekilen gemiden sağ kurtulan yolcular basına yaptıkları açıklamalarda, yangın çıkmasının ardından gemide tam bir panik yaşandığını ve mürettebat tarafından kendilerine ne yapacaklarını söyleyen kimse bulunmadığını belirtti.