Haberler

Formsuzluğunun nedeni ortaya çıktı

Haber Tarihi: 29 Eki 2014

Formsuzluğunun nedeni ortaya çıktı

Geçen sezonki performansını mumla aratan Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu Caner Erkin’in ‘Hürrem sendromu’na yakalandığı iddia edildi.

Form düşüklüğü yaşayan Caner’in, Muhteşem Yüzyıl dizisinin ünlü oyuncusu gibi zihinsel yorgunluk yaşadığı belirtiliyor. Sakatlık sonrası ağrılarının dinmemesi de Caner’deki düşüşün bir başka nedeni olarak gösteriliyor.

Fenerbahçe’de Caner Erkin’in geçen sezonki performansının yanına bile yaklaşamaması iddiaları da beraberinde getirdi. Yıldız futbolcunun “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Hürrem Sultan’ı canlandıran Meyrem Uzerli ile birlikte gündeme gelen “Tükenmişlik sendromuna” yakalanmış olabileceği ileri sürülüyor. Fenerbahçe ve Milli Takım’da çok zorlu süreçlerden geçen ve sürekli baskı altında olan Caner’in bu baskı nedeniyle zihinsel olarak yorulması bu durumun sebebi olarak gösteriliyor.

Sakatlıklar da etken

Sarı lacivertlilerin yıldız futbolcusu aynı zamanda sakatlıklarla da boğuşuyor. Trabzonspor maçı öncesi kasıklarından sakatlanan ve bu sakatlık ile antrenmansız olarak sahaya çıkan Caner’in ağrıları hala devam ediyor. Geçtiğimiz hafta da iki antrenmanı kaçıran Caner’in formsuzluğunda sakatlığın da bir etken olduğu öne sürülüyor.

Tükenmişlik sendromu nedir?

İş yaşamında aşırı yorgunluk, kronik zorlanma, monotonluk, yeteri kadar dinlenememe ve gösterdiği efora karşı beklediği verimi alamayışı sonrasında ortaya çıkar. Belirtileri, halsizlik, yorgunluk, motivasyon kaybı, isteksizliktir.