Haberler

Fransa bu Müslüman'ı konuşuyor

Haber Tarihi: 11 Oca 2015

Fransa bu Müslüman'ı konuşuyor

İslamofibi'nin yükseldiği Avrupa'da üstüne bir de Fransa'da gerçekleşen saldırıdan sonra diken üzerinde olan Avrupa'daki müslüman gurbetçilerimizin arasından bir kahraman çıktı. Fransa yaşanan bu olaylardan sonra bu müslümanı konuşuyor.

Fransa'da, Amedy Coulibaly isimli şahsın Musevi marketine yönelik gerçekleştirdiği silahlı saldırıda, 15 kişiyi derin dondurucuya saklayarak kurtaran Malili Müslüman genç Lassana Bathily gündeme oturdu.

Başkent Paris'in güneydoğusunda yer alan Porte de Vincennes'te bir markete giren Coulibaly'nin rastgele ateş açmaya başlaması üzerine dükkanda bulunan müşteriler marketin bodrum katına sığındı. Aralarında bir çocuk bulunan 15 kişiyi, fişini çektiği soğuk hava deposuna saklayan market çalışanı Lassana Bathily, silahlı saldırganın onlara ulaşmasını engelledi.

Bathily, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yeni gelen ürünleri soğuk hava deposuna yerleştiriyordum. Silah sesleri duydum. Daha sonra iş arkadaşım ve müşterilerin koşarak merdivenlerden indiğini gördüm. Onlara soğuk hava deposuna girmelerini söyledim. Panik halinde bağırıyorlardı. Onlara sakin olmaları uyarısında bulundum'' dedi.

Üst kattaki acil çıkıştan kaçmaya kimsenin cesaret edememesine rağmen tek başına acil çıkıştan kaçarak binadan kurtulmayı başaran Malili genç, polisin kendisini saldırganla karıştırması üzerine bir buçuk saat gözaltında tutuldu. O anlarda marketin içerisinde yaşananları, rehinelerin durumu ve konumları ile ilgili polisi bilgilendiren Bathily, marketin planını da polislerle paylaşarak kurtarma operasyonun başarıyla sonuçlanmasında büyük rol oynadı.

Lassana Bathily, saldırıyla ilgisi olmadığını ise ancak diğer marketlerde çalışan arkadaşlarının gelip kendisi ile ilgili Yahudi marketinin çalışanı olduğu yönünde şahitlik etmesi sonrası ispatlayabildi. Operasyon sonrası soğuk hava deposundan çıkan müşterilerin bazıları da Lassana Bathily'ye teşekkür etti.

Malili Müslüman genç, BFM televizyonuna yaptığı açıklamada da 4 senedir markette çalıştığını belirterek, ''Dinine bağlı bir Müslümanın. Yahudi marketinde çalışıyorum ve namazımı bu mağazada kılıyorum. Biz kardeşiz. İnsanların Müslüman, Hıristiyan ya da Yahudi olması önemli değil. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu krizden çıkmak için birbirimize yardım etmeliyiz" dedi.

Fransa'da sosyal medyanın da en çok konuşulan isimlerinden biri olan Lassana Bathily için 'kahraman' yorumları yapıldı.