Haberler

Galatasaray başkanından önemli açıklamalar

Haber Tarihi: 12 Kas 2014

Galatasaray başkanından önemli açıklamalar

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, kulüpteki işten çıkarma operasyonuna vicdanının sızladığını ancak bunları yapmak zorunda olduklarını aksi taktirde kulübün elden çıkacağını belirtti.

Divan toplantısına Başkan Duygun Yarsuvat'ın yanı sıra 2. Başkan Hamdi Yasaman, Başkan Yardımcısı Dursun Aydın Özbek, Muhasip Üye Mete İkiz, Yönetim Kurulu üyesi İsmail Sarıkaya, Cem Kınay ve Ali Yüce katıldı.

Başkan Yarsuvat da divan üyelerine yönelik bir konuşma yaparak, şöyle konuştu:

"Kısa dönem için geldik. Bu dönem içinde kulübün bütçesini toparlayabilmek, Galatasaray’ı yükseltmek ve 4. yıldızı takmak istiyoruz. Bunlarla gücümüzün yettiği kadar uğraşacağız. Ama yükümüz de çok ağır. Bunu bilmenizi isterim. Olağanüstü Mali Genel Kurul yapma zorunluluğu duyduk. Burada ne yaptığımızı sizlere söyleyeceğiz. 'Prandelli kalıyor, çaycı gidiyor’ diye haberler çıkıyor. Vicdanım sızlıyor ama mecburuz. Bunları yapmak zorundayım. Aksi takdirde kulüp elden çıkacak."

KULÜP RUSLARA SATILACAK İDDİALARINA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Kulübün Ruslara satılacağı yönünde çıkan haberleri de değerlendiren Başkan Yarsuvat, "Gazetelerde Galatasaray hakkında hikayeler çıkmaya başladı. Biz takımı Ruslara satacakmışız. Bunu nasıl yazıyorlar, bize nasıl yakıştırıyorlar? Böyle bir şey aklımın ucundan bile geçmez." şeklinde konuştu.

Teknik direktör Cesare Prandelli ile yolların ayrılacağı yönünde çıkan iddiaları da değerlendiren Başkan Yarsuvat, "Kulübün idaresi, köşelerinde oturup yazı yazanlara mı aittir, yoksa biz Galatasaraylılara mı? Hiç kimseyi yollamayı düşünmüyoruz. Elimizdeki imkanlarla şampiyon olmak istiyoruz. İdari kadroya bakmamız gerekir demiştim. 636 kişi Galatasaray’da çalışıyor. Ayda 4 milyon 900 bin TL maaş ödüyoruz. Bu rakamı düşürmek istiyoruz. Bir aile reisi ne yapar; 'Çocuklar masraflarınızı kesin' der. Bir iş adamı tenkisata gider. Biz de Galatasaray’ın içinde çalışan sayısını azaltmaya başladık. Gazetelerde haberler çıktı. 'Prandelli kalıyor, çaycı gidiyor'’ diye. Vicdanım sızlıyor ama mecburuz. Bir kimseyi işinden çıkarmak benim için üzüntüdür. Ama mecburuz aksi takdirde Galatasaray elden çıkar. Benden sonra gelecek olanlar Galatasaray’ı şaha kaldırırsa 1.636 kişiyi Galatasaray’da istihdam eder. Belli kıstaslar koyduk ve bu kıstaslar içinde yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Olağanüstü mali genel kurulda yetki isteyecekleri bir konu olduğunu da belirten Başkan Yarsuvat, "Konu Mecidiyeköy arazisi ile ilgili. Orada satma yetkisi istedik mi? Ama bir gazete ‘satacak’ demiş. Hayır, satmayacağız, inşaatı tamamlayacağız. Çünkü kulübün gelire ihtiyacı var. Desteğinizi ve yardımınızı istiyoruz. Sadece arkamda olmayın, yanımda olun. Ben çukur kazıyım, siz toprağı atın. Hepinize göstermiş olduğunuz güven için teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Yarsuvat'ın konuşmasının ardından Tüzük tadil komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Helvacı komisyonun yaptığı çalışmaları anlattı. Bugüne kadar 23 toplantı yapıldığını bildiren Helvacı, değiştirilmesi önerilecek maddeler hakkında ayrıntılı bilgi vererek tüm çalışmaların yılbaşına kadar bitirilip divana sunulacağını açıkladı. Yönetim Kurulu üyesi Mete İkiz kürsüye gelerek 2914 yılı ilk 9 ay mali rakamlarına ilişkin divana ayrıntılı bilgi verdi.