Haberler

Galatasaray'a Soruşturma!

Haber Tarihi: 6 Kas 2014

Galatasaray'a Soruşturma!

UEFA disiplin kurulu, Borussia Dortmund - Galatasaray maçıyla ilgili soruşturma açtı. Kurul iki kulübün de soruşturmaya dahil olduğunu açıklarken kararını 13 Kasım'da vereceğini duyurdu. Ancak gelen bilgiler sarı-kırmızılıların canını sıkacak türden.

Galatasaray’ın Korktuğu Başına Geldi

UEFA disiplin kurulu, Dortmund - Galatasaray maçında sahaya atılan meşale ve patlayıcılar nedeniyle soruşturma açtı. Karşılamayla ilgili inceleme başlatan UEFA, ev sahibi kulüp Borussia Dortmund'u, "Sahaya yabancı madde atma, tribün olayları ve yetersiz güvenlik önlemleri" nedeniyle soruşturmaya dahil etti.

Galatasaray kulübü ise, "Tribün olayları, taraftarların sahaya  girmesi, sahaya, meşale, patlayıcılar ve ses bombası  atılması" suçlamalarıyla karşı karşıya kalacak.

Uefa Kararını 13 Kasım'da Duyuracak

Hatırlanacağı gibi maçın hakemi karşılaşmayı iki kez tribünlerde çıkan olaylar ve sahaya atılan meşale ve patlayıcılar nedeniyle iki kez durmuştu. UEFA disiplin kurulu kararını 13 Kasım’da açıklayacak ancak, gelen bilgiler Galatasaray’ı üzecek nitelikte.

UEFA’ya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, Arsenal maçında 50 bin Ero ceza alan ve ciddi şekilde uyarılan sarı-kırmızılılar, bu kez seyircisiz maç oynama tehlikesiyle karşı karşıya.

Böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde Galatasaray, kendisini için büyük önem arz eden 9 Aralık’taki devler ligi maçını boş tribünlere oynayacak ve taraftar desteğinden yoksun olacak.