Haberler

Galatasaray'da Bomba İddia!

Haber Tarihi: 7 Kas 2014

Galatasaray'da Bomba İddia!

Dortmund - Galatasaray maçı geride kaldı ancak tribün olayları hala konuşuluyor. İddiaya göre, güvenlik zaafının yaşandığı Dortmund stadında yaşanan olaylar önceden planlandı.

Galatasaray’ın Borussia Dortmund’a 4-1 kaybettiği maçta, tribün olayları maçın önüne geçti. Galatasaray tribünlerinden atılan meşale ve sis bombaları nedeniyle karşılaşmanın hakemi mücadeleyi iki kez durdurmak zorunda kaldı.

Maçın sonrasında ise gözlemci ve hakem raporları doğrultusunda hem Dortmund hem de Galatasaray, UEFA disiplin kuruluna sevk edildi. Kararın ise 13 Kasım’da açıklanacağı bildirildi.

Ancak tüm bunların yaşandığı Dortmund stadında olayları yakından takip eden Türk gazetecilerin gözlemleri farklı iddiaları da beraberinde getirdi. Olayların daha önceden planlandığını ileri süren gazeteciler, “Bu iş kesinlikle provokasyon” iddiasında bulundu..

Olayları çıkaranları Galatasaray taraftarı olmadığın ileri süren gazeteciler, “Kuzey tribününde bölücü örgüt bayrağı açıldı. Buna bazı Galatasaray’lılar tepki gösterdi ancak kalabalık olan bu grup ardından stadın koltukları yaktı ve sahaya meşaleler attı. Bazıları ise Alman taraftarların üzerine patlayıcı madde attı. Belli ki bu kişiler stada olay çıkarmak için gelmiş. Eğer futbolcular müdahil olmasa daha büyük olaylar çıkabilirdi” dediler.

Stat görevlilerinin büyük ihmal olduğuna dikkat çeken Türk gazeteciler sözlerini şöyle sürdürdü;

“İnsanın aklı almıyor. O kadar meşale, patlayıcı madde nasıl çeri alındı? Çok samimi söylüyoruz sahaya el bombası bile sokabilirlerdi. Yani anlayacağınız ciddi bir güvenlik zaafı vardı statta...”

Bu arada olayları çıkaran ve kimliği belirlenen kişiler, “Adam öldürmeye teşebbüs” ten yargılanacaklar.