Haberler

Galatasaray'da Taraftar Tepkisi

Haber Tarihi: 5 Kas 2014

Galatasaray'da Taraftar Tepkisi

Galatasaray’ın 2 maçta Dortmund’dan 8 gol yemesi sarı-kırmızılı taraftarı çileden çıkardı. Signal Iduna Park’ı yangın yerine çeviren taraftarlar, Cim-Bom’u da yaktı. UEFA gözlemcileri ve hakem Galatasaray’ı rapor etti. Bu arada Aman polisi, Galatasaray taraftarına, cinayete teşebbüs suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Avrupa Fatihi Galatasaray son iki sezon ortaya koyduğu kötü futbolla eleştiri alıyor.

Fatih Terim’in geçtiğimiz dönemin başkanı Ünal Aysal tarafından gönderilişinin ardından İtalyan akımına kapılan cim-bom deyim yerindeyse yerlerde sürünüyor.

Roberto Mancini le başlayan düşüş, yerine getirilen Cesare Prandelli ile daha da hızlanarak sürüyor.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nn Avrupa’daki en başarılı takımı olan Galatasaray bu sezon 4 Avrupa maçında kalesinde tam 13 gol gördü. Rakip ağları ise sadece 1 kez havalandırabildi. Bu kötü tablo, başarılara alışık olan sarı-kırmızılı taraftarları da agresifleştirdi.

Dortmund maçında futbolcuları hedef alan taraftarlar, onları adeta tehdit eden bir pankart açtı. Ortaya konan kötü oyun, arka arkaya gelen goller taraftarı iyice agresifleştirdi ve mücadele 2 kez durmak zorunda kaldı. Ancak sarı-kırmızılı taraftarların bu tutumu, Galatasaray’ın başını yakacak gibi görünüyor.

Maçın Çek hakemi ve gözlemcilerin tribün olaylarını rapor ettiği ifade edildi.

Bu Yaşananlarla İlgili Açıklama Yapna Başkan Duygun Yarsuvat Tehlikenin Büyüklüğüne Dikkat Çekip, “Uefa'dan Bize Büyük Ceza Gelebilir. Zaten Risk Altındaydık. Bizi Men Bile Edebilirler. Yaşanan Olaylara Çok Üzüldüm" İfadelerini Kullandı.

Galatasaray taraftarının tepkisi sosyal medyada ise adeta tavan yaptı.

Sarı-kırmızılı takımın stoperi Semih Kaya’yı hedef alan bir taraftar, genç oyuncuya sert sözlerle yüklendi;

Taraftar milli oyuncuya, “Keşke o gözüne mangaldan kömür kaçtığı gün kör olsaydın da Galatasaray’ım kurtulsaydı senden” diye yazdı. Semih kaya ise “Eyvallah kardeşim” cevabını verdi.