Haberler

Gidecek isimler belli oldu

Haber Tarihi: 7 Oca 2015

Gidecek isimler belli oldu

Fenerbahçe'de başkan Aziz Yıldırım operasyon düğmesine bastı. Özellikle Emenike konusunda çok hassas olan Yıldırım, Beşiktaş maçında eldivenlerini ve elindeki su şişesini fırlatarak soyunma odasına gitmiş ve herkesi çileden çıkarmıştı.

Son oynanan Başakşehir maçının ardından Emmanuel Emenike, başkan Aziz Yıldırım’la bir görüşme yaparak ayrılmak istediğini söyledi. “Herkes gol kaçırıyor. Sow da kaçırıyor ama ilk kesilen hep ben oluyorum. O yüzden devam etmek istemiyorum” diyen Nijeryalı, Tottenham’la görüşmek için İngiltere’ye gitti.

Menajeri ile birlikte Ada ekibiyle transfer masasına oturan Emenike’nin bonservisine Tottenham 10 milyon Euro teklif etti.

KATAR’DAN DA TEKLİF VAR
Ancak 27 yaşındaki forveti, Spartak Moskova’dan 13 milyon Euro’ya alan Fenerbahçe, bonservis bedelini 15 milyon Euro olarak belirledi ve Tottenham’dan fiyatı yükseltmesini istedi...

Ada ekibi ile görüşmeler devam ederken, Emenike’ye Katar’dan da teklif geldi. Yaklaşık 2 buçuk ay önce de Nijeryalı forvet ile ilgilenen Katar ekipleri, yeniden devreye girdi. Ancak Sarı Lacivertliler, yıldız futbolcuyu 15 milyon Euro’dan düşük bir rakama satmayacağını iletti.

EMENİKE GİDERSE NE OLACAK?
Sarı Lacivertliler hemen transfer çalışmalarına başlayacak. Listenin başında yer alan isim ise Brezilya’da Santos forması giyen Leandro Damiao... Kanarya uzun bir süredir takip ettiği 25 yaşındaki golcü için Santos’la temasa geçecek.

B PLANI LUİZ ADRİANO
Fenerbahçe eğer Damiao’yu renklerine bağlayamazsa ibreyi Shakhtar Dontesk’in Brezilyalısı Luiz Adriano’ya çevirecek. 27 yaşındaki yıldızın yüksek bonservis bedeli ise transferinin önündeki en büyük engel... Adriano ancak Emenike 15 milyon Euro’ya satılırsa Sarı-Lacivertli formayı giyebilir.