Haberler

Hükümet Konağı binasına roketatarlı saldırı

Haber Tarihi: 17 Oca 2015

Hükümet Konağı binasına roketatarlı saldırı

Cizre'de sular durulmuyor... Hükümet ile HDP bölgeye gitmek için sürpriz zirvelere devam ederken, dün gece yine gergin saatler yaşandı... Kaymakamlık ile Şehit Murat Akançay Polis Merkezi'nin bulunduğu Hükümet Konağı binasına roketatarlı saldırı düzenlendi.

Cizre kaynıyor... Gece başbakanlıkta... Gündüz içişlerinde... 
Hükümet ile zirve arasında sürpriz iki zirve gerçekleştirildi... O zirvede de Cizre ve çözüm süreci konuşuldu... İç işleri bakanın içinde mülkiye müfettişlerinin de bulunduğu, bir heyeti inceleme için göndereceğini de HDP duyurdu... Cizre’de yaşanan olayları HDP'de hükümette provokasyon olarak nitelendiriyor... Son 20 günde Cizre’de 6 kişinin ölmesi ile sonuçlanan olayları...

Ve dün gece Cizre’de yine sular durulmadı... Kaymakamlık ile Şehit Murat Akançay Polis Merkezi'nin bulunduğu Hükümet Konağı'na, akşam saatlerinde roketatarlı saldırı düzenlendi... Atılan roket 5 katlı binanın ikinci katına isabet ederken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Roketin isabet ettiği katta hasar oluşurken, saldırının ardından silah sesleri geldiği duyuldu. Roket atan teröristler kaçarken, bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Polis, roket atan teröristleri yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyonlar sürerken, özellikle kamu binaları önlerinde zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri alındığı görüldü.