Haberler

Hıncal Uluç'tan Ağır Salvolar!

Haber Tarihi: 10 Ara 2014

Hıncal Uluç'tan Ağır Salvolar!

Basın dünyasının duayenlerinden Hıncal Uluç, Galatasaray camiasının önemli ismi İnan Kıraç’ı topa tuttu. Hıncal Uluç’un eleştirilerinden, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu da nasibini aldı.

Usta gazeteci Hıncal Uluç, Galatasaray camiasını önemli ismi İnan Kıraç’ı yerden yere vurdu.

Sarı-kırmızılı kulübün geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirdiği olağan üstü mali genel kurulu değerlendiren Uluç, “3 ay sonra Mart’ta mali genel kurul var. 3 ay için Duygun Yarsuvat ne yetkisi istiyor. Neyin peşinde anlamış değilim” dedi.

İnan Kıraç’ın eski başkan Ünal Aysal’ı öven sözlerine sert tepki gösteren Hıncal Uluç sözlerini şöyle sürdürdü;

“Orada önemli olan, kongre dolayısıyla İnan Kıraç'ın bir kez daha ortaya atılıp, saçma sapan laflar etmesi ve de ‘Ünal Aysal'ın yaptığı her şey doğrudur’ demesi... Sanki ona soran varmış gibi... Sen kimsin? Sen kimsin İnan Kıraç? Galatasaray'ın bugüne kadar başına gelen bütün belaların sorumlusu olan bir adam olarak şimdi gelmiş geçmiş en kötü başkanlarından birini övüyor! Niye övüyor; Duygun Yarsuvat adayı geri almak üzere harekete geçti. Ünal Aysal'ın da İnan Kıraç'ın da 'Ada şimdiki işletmecisinden alınacak' diye ödleri patlıyor.”

Profesyonel futbol disiplin kuruluna da yüklenen Hıncal Uluç, “O Profesyonel Ceza Kurulu'ndan herhangi birisi, kalabalık bir yerde bana, 'Ben Profesyonel Ceza Kurulu üyesi falancayım' diye kendisini tanıtmasın! Herkesin içinde, sesimin çıktığı kadar ona Emre’nin ettiği küfrü edeceğim. Çünkü görüldü ki o küfür hakaret değil. En azından o kurulun üyeleri o küfrü hakaret kabul etmedi. Sportmenliğe aykırı hareket olarak kabul ettiler. Sportmenliğe aykırı hareket de Türk Ceza Kanunu'nda suç değil. Onların yönetmeliğinde suç ama Türk Ceza Kanunu'nda değil. Emre'nin yaptığının hakaret suçu olmadığını kendi kararlarıyla onayladılar!" ifadesini kullandı.