Haberler

Hacıosmanoğlu'ndan Yarsuvat'a eleştiri

Haber Tarihi: 18 Ara 2014

Hacıosmanoğlu'ndan Yarsuvat'a eleştiri

Trabzonspor Kulübü’nün önümüzdeki cumartesi günü gerçekleştirileceği Olağan Mali Genel Kurul öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen İbrahim Hacıomanoğlu, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a dayandırarak yaptığı açıklamayı eleştirdi ve şunları söyledi:

"Bir kulüp başkanının böyle konuşması doğru değil. Galatasaray Kulübü'nün ikinci başkanı açıklama yapıyor, ‘hukuki görüşüdür, kulübü bağlamaz’ diyor. Sözü söylediği iddia edilen karşı taraftaki muhatabı da (Aziz Yıldırım) diyor ki, 'haberde yer aldığı üzere 50 Milyon Dolar ile ilgili, Aziz Yıldırım olarak benim hiç kimse ve hiçbir grupla herhangi bir diyaloğum olmamıştır.' Karşı taraftaki muhatabı 'evet var, doğru' demiş olsa biz de bu konu üzerinde bir yorum yaparız ama muhatabı kabul etmediği için yorum yapmaya da gerek yok."

Genel kurulda gündemin 7’nci maddesiyle üyelerden satın alma yetkisi isteyeceklerini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Satma yetkisi istemiyoruz. Sadece satın alma yetkisi versinler. Biz bir şeyler Trabzonspor’a katalım. Bizden önce nasıl satıldıysa bizden sonra gelenlere satma yetkisi verilir, onlar satar. Biz satın alma yetkisi istiyoruz, başka bir yetki istemiyoruz." dedi.

Eleştiri yapanların hepsine teker teker cevap vermeyeceğini söyleyen Hacıosmanoğlu, eski başkan Sadri Şener’e ise cevap vermesi gerektiğini dile getirdi. Kulübü Şener’den devraldığını hatırlatan Hacıosmanoğlu, "Kapı arkalarında toplantı yapanlara söylüyorum. Trabzonspor’u devraldığımızda bir 1 milyon lira dahi kredi alacak ortam yoktu. Öyle bir ortam bıraktılar. En ufağından en büyüğüne kadar borcu olan bir kulübü çevirmeye çalıştık. Cenab-ı Allah yardım etti ve bugünlere geldik. Borcu yapılandırdık. Herkes diyor ki, bunlara satın alma yetkisi verirsek Akyazı’nın isim hakkını da satacak bunlar. Evet, Akyazı’nın isim hakkı bir gün satılırsa, biz bu borç yapılanmasında onu temlik olarak Denizbank'a verdik. Biz de satsak, bizden sonra gelenler de satsa o para Trabzonspor’un borçlarına karşı Denizbank’a gidecek. Çünkü o şartla biz temlik verdik. Trabzonspor’un satılacak hiçbir şeyi yoktur." ifadelerini kullandı.

 “SADRİ ŞENER, BURSA MAÇI SONRASI KALECİ ONUR’U NEDEN AZARLADI?”

Şadri Şener’e iki soru soracağını belirten Hacıosmanoğlu, "6222 sayılı yasayı başka takımların itirazına rağmen ilk imzalayan başkan bizim başkandır, elimizden şampiyonluğu çalanların faillerin yakalandığı bir dönemde." diyerek, şöyle devam etti:

"Hukuk kurulumuz çok değerli insanlardan kurulu. O üyelerden Atilla Dilaver bana, ‘Biz iki sene önce bugün yapacağımız müracaatlardan daha hafifini yapacağımız zaman eski başkanın, ‘ben bunları imzalayamam, benim ablam rektör, kardeşim işadamı zor durumda kalırlar’ dediğini söyledi. O müracaatları imzalamayan başkan. Trabzonspor haklı olduğu bir davada neden ve kimden korkar? Şener bunun cevabını versin.

Satmaktan bahsediliyor, sizlerin huzurunda soruyorum. Bursaspor’un şampiyon olduğu ve İstanbul’da Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldığımız maçtan sonra soyunma odasına gidip Trabzonspor kalecisi Onur’u azarlamasının sebebi neydi? Bunu Trabzonspor sevdalılarına açıklasan. Kendisi açıklamazsa zamanı geldiğinde ben açıklayacağım. Bütün bunları yapan insanların bizi eleştirme hakları yok."