Haberler

Hacısomanoğlu Demirören'e yüklendi

Haber Tarihi: 7 Oca 2015

Hacısomanoğlu Demirören'e yüklendi

TFF Başkanı herkese sorduk, 18 kulübün onayını aldık diyor. Koskoca federasyon başkanı insanların gözünün içine baka baka yalan konuşuyor. Kimse bana birşey sormadı. Daha yakın zamanda 6+2’ye karşı çıkıp bir sürü para kaybına sebep olanların hesabı bu kadar olur.”

Yeni yabancı kuralı ile ilgili olarak federasyon başkanı Yıldırım Demirören’in yaptığı, “18 kulübün de onayını aldık” açıklamasına en sert tepki Trabzonspor’dan geldi. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, futbolun patronunu yalanladı. Konuyla ilgili olarak kendisini arayan kimsenin olmadığını belirten Bordo-Mavililer’in patronu, “Federasyonumuzun güzide başkanı tüm kulüplerin onayının alındığını söylüyor. Koskoca federasyonun başkanı insanların gözünün içine baka baka yalan konuşuyor” ifadelerini kullandı.

‘Boşuna para ödedik’

Sadece Trabzonspor’un değil birçok kulübün bu gelişmeden şekli-zamanı itibariyle rahatsızlık duyacağını belirten Hacıosmanoğlu, “Biz federasyona Kulüpler Birliği olarak 6+2 formülünü sunmuştuk.
Ancak o zaman bunu kabul etmediler. Hadi başka kulüpleri bir kenara bırakalım biz bir sürü oyuncumuzu üzerine para vererek göndermek zorunda kaldık. O zaman bu işlere ayarlama yapılmış
olsaydı biz de bu paraları ödemezdik. Başka kulüpler dile getirir mi bilmem ama ortada yine federasyonun kafasına göre yaptığı ve kulüpleri sıkıntıya soktuğu bir durum vardır” dedi.

Serhat Demirtaş

Diğer başkanlar ne diyor?

İlhan Cavcav (Gençlerbirliği)

Bizi örnek alsınlar

“Biz zaten altyapıya önem veren bir takımız. Kadromuz da bunun bir kanıtı. Altyapımızdan gelen 11 futbolcu, A takım kadrosunda yer alıyor. Diğer kulüplere tavsiyem Gençlerbirliği’ni örnek almaları. Fatih
Terim, bize 1,5 saat konferans verdi ve çalışmasını anlattı. Biz de kulüpler olarak olumlu karşıladık. Yıldızlar çıkararak, yine eski günlerdeki gibi transfer dönemlerinde adımızdan çokça bahsettireceğiz.”

Hilmi Öksüz (Kasımpaşa)

Altına imza atıyorum

“Kulüplere transfer konusunda kriterler koymak ve maddi yapılarını denetim altına almak çok doğru. Biz normalde 6+2’den yanaydık. Ancak Fatih Terim’in projesini dinledikten sonra Türk futboluna yarar getirecek bir sistem olduğuna karar verdik. Kuralın zaman içinde olumlu yansımalarından her kulübün fayda sağlayacağına inanıyorum, altına da imzamı atıyorum.”

Ali Kahramanlı (Mersin İ.Y.)

‘Fayda getireceketir'

“Yabancı oyuncu fiyatları yüksek. Bir sürü para veriyorsun ama randıman alamadığın da oluyor. Alınan karar doğru bir uygulama. Eğer bunlar iyi uygulanırsa faydalı olur. Alınan karar, rekabeti artıracak ve fayda getirecektir.”

Ahmet Şan (Torku Konya)

‘Aykut hocaya güveniyoruz’

“Tamamen yabancı oyuncularla ilk 11’e çıkabilmek uç bir nokta. Şu anki mevcut takımımızda altyapıdan yetişen oyuncularımız var. Aykut Kocaman’ın da alt yapıdan yetişen Türk futbolculara yer vereceğini düşünüyorum. Yeni, genç ve başarılı Türk futbolcularını oynatacaktır.”