Haberler

Halka sağduyu çağrısı yapıldı

Haber Tarihi: 15 Oca 2015

Halka sağduyu çağrısı yapıldı

Önceki gün Cizre'de yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 14 yaşındaki Nihat Kazanhan bugün toprağa verildi.Diyarbakır Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Cizre'ye getirilen Kazanhan'ın cenazesi, bir grup tarafından Asri Mezarlığına götürüldü. Mezarlıkta yapılan dini vecibelerin ardından Kazanhan'ın cenazesi defnedildi.

HALKA SAĞ DUYU ÇAĞRISI
Defin işleminin ardından bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri olayın yaşandığı yere gitti. Burada grup adına açıklama yapan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, dün Demokratik Toplum Kongresi (DTK) heyetinin Cizre'de halka sağduyu ve barış çağrısı yaptığını hatırlattı.

"CİZRE'DE BİR CANIN DAHA KAYBEDİLMESİNİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"
"Silahların susup, barış sürecinin sonuca ulaşacağı bir dönemin beklentisi ve özlemi içindeyken, Cizre'de bir canın daha kaybedilmesini anlamak mümkün değil" diyen Elçi, yaşam hakkının hiçbir şart ve koşulda ihlal edilemeyeceğini ve kutsal olduğunu dile getirdi.

"Tüm vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya çağırıyor, hayatını kaybeden kardeşimizi rahmetle anıyor, acılı ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz."

"AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAK"
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da, çocukların ölümünün kabul edilemez olduğunu söyledi.

"Tüm çabamızla bu ülkede bir daha tek bir kurşun patlamasın, tek bir çocuk daha ölmesin diye uğraşacağız. Bu çabamızı çarpıtmak isteyenler amaçlarına ulaşamayacak" ifadelerini kullanan Sarıyıldız, ilçe halkına başsağlığı diledi.