Haberler

Hamza hoca açıkladı

Haber Tarihi: 10 Ara 2014

Hamza hoca açıkladı

Galatasaray'ın yeni teknik patronu Hamza Hamzaoğlu Arsenal maçını değerlendirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'e karşı aldıkları 4-1'lik yenilgiyle ilgili olarak, "Karşılaşmayı kaybettik ama ikinci yarıdaki oyun biraz bizi umutlandırdı" dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamzaoğlu, iyi başlamadıkları maçta erken gol yediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Saha içindeki dengemiz bozuldu. İlk yarı oynamamız gereken oyunu da tam sahaya yansıtamadık. Ama ikinci yarıda daha dengeli şekilde oyunun hakimi olduk ve pozisyonlar ürettik ancak gol bulmakta zorlandık. Dolayısıyla da maçta 4-1 gibi net bir skorla mağlup olduk. Karşılaşmayı kaybettik ama ikinci yarıdaki oyun biraz bizi umutlandırdı. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Şu durumda bile takıma ve bizlere inanılmaz destek verdiler."

Takımın uzaktan şutlarla gol bulma çabasının bir taktik olmadığını kaydeden Hamzaoğlu, "Özellikle şut atma yönünde bir taktiğimiz yok. Pozisyon neyi gerektiriyorsa onu yapmaya çalıştı oyuncularımız. İlk yarıda uzaktan şut denemelerimiz oldu ve bunlar anlamsızdı. Biraz daha gerçekçi mesafelerden vurmamız ve daha iyi şutlar atmamız gerekiyor. Oyuncularımızın gol isteği güzeldi fakat son vuruşlarda ve gol bölgesinde sıkıntı yaşadık" diye konuştu.

Hamza Hamzaoğlu, göreve Anderlecht maçı öncesinde gelmesi durumunda daha farklı bir Galatasaray olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine, şu değerlendirmede bulundu:

"Anderlecht maçından önce olsaydım durum değişir miydi bilemiyorum. Yine mağlup da olabilirdik. Bununla ilgili bir şey söylemem mümkün değil. Sonradan gelmeme rağmen gördüğüm bir şey var. Takımda birlikte oynama arzusu ve iştahı daha fazla. Bu durum biraz daha göze batıyor. Şimdi Şampiyonlar Ligi bitti ve önümüzde lig ile kupa kaldı. Biz bu oyunumuz daha da pekiştirip, iyi seviyeye çekerek devam edeceğiz. Biraz daha güçlü ve fazla koşan takım olduğumuzda, yine diğer rakiplerimiz kadar iki kulvarda da iddialı olacağız. Şu durumda bile taraftarın desteği önemli. Bize onlara mahcup olmamak kalıyor ve inşallah da olmayacağız."

"Önümüzdeki yıllarda başarılı olmaya çalışacağız"

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki son iki sezonunda çeyrek final oynayan ve ikinci tura yükselen Galatasaray'ın, yaşadığı düşüşle ilgili olarak Hamzaoğlu, şöyle konuştu.

"Sadece oyuncu bazında değerlendirirsek, bu kadar etkilenmememiz lazım. Ama takımın şu andaki durumu, sadece 3 oyuncunun gitmesiyle ya da oyuncu değişiklikleriyle ilgili bir şey değil. Kulüpte bir çok şey değişti. Bunların da etkisi oldu. Şu anki pozisyonumuzun 'Devler Ligi'ne yetmediğini gördünüz. Daha iyisini yapmak zorundayız. Elimizdekileri daha iyi hale getirmeye ve ihtiyaç duyulan bölgelere doğru takviyeleri yaparak önümüzdeki yıllarda başarılı olmaya çalışmalıyız."

Takımın bugün ortaya koyduğu oyunda, beklentilerinin altında kalan oyuncular bulunduğu gibi üste çıkan futbolcuların da yer aldığını aktaran genç teknik adam, "İçimizde bunları konuşacağız. Beklediğimiz seviyenin altında kalanlar olduğu gibi, üstüne koyanlar da oldu ve bu da bizi sevindiriyor. Tabi yoğun maç trafiği ve yorgunlukların da etkisi oluyor. Hepsini değerlendirip, kendileriyle konuşup, eksikleri tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Takımın şut sorununa değinen Hamzaoğlu, antrenmanlarında futbolun tüm unsurlarını çalışmaya gayret gösterdiklerinin altını çizerken, "Bu durum sadece birkaç haftada ya da ayda çalışarak olacak bir şey değil. Alışkanlık meselesi. Bu alışkanlığı doğru kazanıncaya kadar çalışmamız gerekecek" yorumunu yaptı.

"Sinan'ın sözleşmesinde 5 maç oynama maddesi var"

Hamza Hamzaoğlu, sürpriz bir şekilde Muslera'nın yerine kalede yer alan Sinan Bolat'ı tercih etme nedenini açıklarken, oyuncunun sözleşmesindeki bir maddenin de etkili olduğuna değindi.

Ziraat Türkiye Kupası maçında Sinan'a şans verdiğini, Galatasaray'ın iddiası bulunmaması nedeniyle Arsenal gibi güçlü bir rakip karşısında da onu görmek istediğini aktaran Hamzaoğlu, "Sinan Bolat'ın sözleşmesinde ilk yarıda 5 maç oynaması gerektiğiyle ilgili bir madde bulunuyor. Bu 5 maçı doldurmak için de bugün kendisine şans tanıdık" dedi.

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in, Galatasaray'ın en iyisi olarak Snejder'i gösterdiğinin hatırlatılması üzerine sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Sneijder'den ben de memnunum ama diğer oyuncularımın da performansını gözardı edemem. Bugün takım kaptanı olarak çıktığı maçta üzerine düşen görevleri yaptı" diye konuştu.