Haberler

Hamzaoğlu’ndan Terim Ruhu!

Haber Tarihi: 5 Ara 2014

Hamzaoğlu’ndan Terim Ruhu!

Kaybedilen takım ruhunu geri getiren genç hoca, futbolcuların moral ve motivasyonunu da yükseltti.

Takımın Hamza Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı ilk maçta Eskişehirspor’u iyi futbol oynayarak yenmesi de hem taraftarın hem de yönetimin yüzünü güldürdü. Başarının sırrının ise Hamzaoğlu’nun Florya’daki havayı geldiği günden bu yana değiştirmiş olmasından geçtiği söylenmekte…

Milli Takımda Fatih Terim’in yardımcılığını yapan genç hocan için Florya’nın yeni imparatoru sözleri daha şimdiden söylenmeye de başladı.

İşte Hamza Hamzaoğlu işe koyulduktan sonra değişenler;

1-      Metin Oktay Tesislerinde uzun bir aradan sonra yüzler gülmeye başladı. Çift kale maçları dahi baklavasına oynatan hoca, icraatlarının meyvelerini toplamaya başladı.

2-      Profesyonellikle değil Babacan olmaya çalışıyor. Mancini ve Prandelli’nin aşırı disiplinli yaklaşımları, profesyonel bakış açıları nedeniyle bazı futbolcular dibe vurmuştu. Hamzaoğlu’nun babacan yaklaşımı ise şimdiden o isimlerde bir kıpırdanma oluşturdu.

3-      Hem Saygı Hem de Sevgi Kazandı. Eskişehir maçında futbolcuların gollerden sonra kulübeye koşması, hocanın ne kadar saygı ve sevgi kazandığının bir göstergesiydi.

4-      Takım Olma olgusu yeniden geldi. Genç hocadan önce tavan yapan gruplaşmalar, Hamzaoğlu’nun imzasından sonra yeniden inşa edilerek takım olma olgusu kazandırıldı. Özellikle yerli ve yabancı oyuncuların aralarında bağlar sıkılaşmaya başladı.