Haberler

Her Yer Beyaz Örtüyle Kaplandı!

Haber Tarihi: 22 Kas 2014

Her Yer Beyaz Örtüyle Kaplandı!

Hava sıcaklıklarının bir anda düşmesiyle dün pek çok ilimize yılın ilk karı düştü. Mevsimin düşen ilk karıyla birlikte her yer beyaz örtüyle kaplandı. Kartpostalları aratmayacak manzaralar ortaya çıktı. Tabi aniden yağan kar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşamadı desek yalan olur.  Haberin videosundan yılın ilk karına özel görüntüleri izleyebilirsiniz.

Hava sıcaklıkları bir anda düştü. Türkiye bu sabah güne kar yağışı ile başladı. Yurdu etkisi altına kar yağışı bazı illerimizde hayatı olumsuz etkilerken vatandaşlar kara hazırlıksız yakalandı.

Mevsimin düşen ilk karıyla birlikte etraf beyaz bir örtüyle kaplanırken, ortaya kartpostalları aratmayacak görüntüler çıktı. Hava sıcaklığının dün sabah saatlerinden itibaren düşmeye başlamasıyla Kocaeli’de kar kalınlığı 10 santimetreyi aştı.

İstanbul'un yanı sıra Kocaeli ve Sakarya'dan da birçok kişi kar görmek için Kartepe' ye akın etmeye başladı. Bolu Abant’ta da kar yağışının etkili olmasıyla ortaya büyüleyici eşsiz bir manzara çıktı. Tatilciler sabah kar yağdığını görünce dışarı çıkarak göl çevresinde manzaranın keyfini çıkardı.

Kimileri kartopu oynadı… Kimileri de selfie çekti.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesine de ilk kar yağdı. Karla örtünen peribacaları güzelliklerine güzellik ekledi.

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, pistlerdeki kar kalınlığı 45 santimetreye ulaşınca kayak sezonu açıldı.

Kar pek çok kişiyi mutlu ederken bazı vatandaşlar ise yollarda kaldı.