Haberler

Herkesin gözü o tarihte

Haber Tarihi: 29 Ara 2014

Herkesin gözü o tarihte

2014 yılını uğurlamaya hazırlandığımız bu günlerde siyaset gündemi, 2015'e kilitlenmiş durumda. Bir tarafta eski bakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yalanladığı 5 ocak Bakanlar kurulu tartışması, diğer tarafta aynı gün 4 bakan hakkında yapılacak yüce divan oylaması siyaset kulisinde heyecanı yükseltiyor. Yüce Divan oylama tarihi yaklaşırken saflar belirginleşiyor, oyların rengi ortaya çıkıyor.

2015 yılı için geri sayım başlarken siyaset gündemi 5 ocak tarihine kilitlenmiş durumda. 5 ocak tarihi ilk olarak Binali Yıldırım tarafından gündeme getirildi.Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tarihte Bakanlar Kurulu'na ilk kez başkanlık edeceğini duyurdu ancak kısa sürede hükümet tarafından yalanlandı.

5 0cak 2015 tarihi, 4 eski bakanla ilgili yüce divan oylamasının yapılacak olması açısından da önem taşıyor. Chp ve mhp toplantı öncesi yolsuzluk iddialarıyla ilgili konuyu gündemde tutmaya dönük etkinliklerini sürdürüyor.Ak Parti içinde çatlamaya neden olan kritik oylama öncesi meclis başkanı cemil çiçek ve Ak Parti'den "yüce divan'ı işaret eden önemli açıklamalar geldi.Çiçek ve Arınç'ın sözleri Ak parti'de tepkiye yol açtı. Kulislerde yüce divan'a gönderilmeyeceği tahminleri yapılan eski bakan Erdoğan Bayraktar, çiçek'in daha önce yüce divan için soruşturulduğunu ama gönderilmediğini hatırlattı.
Gelişmeler siyaset sahnesinin şimdiden yeni yıl heyecanına girdiğini gösteriyor.