Haberler

IŞİD'in elinden kaçan kadınlar anlattı

Haber Tarihi: 23 Ara 2014

IŞİD'in elinden kaçan kadınlar anlattı

IŞİD şimdiye kadar yaptıkları infazlarla caniliğini ispat etti ama bu kez o canilikleri ve vahşeti militanların elinden kaçmayı başaran kadınlar anlattı.

Önce ''köle kadınlarla ilişkiye girme kılavuzu'' yayınladılar.Sonra seks kölesi olamayı kabul etmeyen 15o ezidi kadını katlettiler.Işid kan donduran infazlarını sürdürürken,
örgütün elinden kurtulan ezidi kadınlar yaşadıklarını anlattı.Bir çok ezidi kadının seks kölesi olmamak için intihar ettiği ortaya çıktı. Uluslararası af örgütü'nün hazırladığı "cehennemden kaçış" adlı rapor yayınlandı raporda ışid'in ezidi kadınlara yaptıkları işkenceler ve kadınların açıklamaları yer aldı.Işid'den kaçan 27 yaşındaki wafa kod isimli genç kadın, militanlarla zorla evlendirilecekleri için kız kardeşi ve kendisinin intihar girişiminde bulunduklarını söyledi.16 yaşındaki randa isimli bir kızsa, bir kaç militana 'satılık' veya 'hediye' olarak verildiğini,ve defalarca tecavüze uğradığını söyledi.Öte yandan alman gazeteci jürgen todenhöfer ışid'in hakim olduğu şehirlerde 10 gün geçirdi.Todenhöfer izlenimleri sırasında büyük şaşkınlık yaşadığını dile getirdi.

Işid'li militanları alman gazeteciye verdikleri röportajlarda dünya'ya meydan okudular. Gazeteci koalisyon güçlerinin yaptığı hava saldırılarıyla ilgili ilginç bir yorumda bulundu.Işid'in bu yolla bitirilemeyeceğini savunan gazeteci "havadan bırakılan ve sivilleri vuran her bombayla teröristlerin sayısı artıyor" dedi.