Haberler

IŞİD'in hedefinde Türkiye mi var

Haber Tarihi: 16 Oca 2015

IŞİD'in hedefinde Türkiye mi var

IŞİD Türkiye sınırları içerisinde kanlı saldırı planları mı yapıyor? İzmir menemen de 2 ay önce gerçekleşen patlamayı IŞİD'in planladığı iddia edildi. Patlamayla bağlantısı olduğu iddia edilen bir kişinin evinde Türkiye'de yapılacak saldırıların planları ve krokileri bulundu...

IŞİD'in hedefinde Türkiye mi var?

IŞİD'in, Türkiye'nin sahil bölgesini kana bulama eylemi hazırlığında iddiası gündeme bomba gibi düştü. 2 ay önce İzmir'in Menemen ilçesinde bir vatandaşın evinde patlama gerçekleşmişti. Nedeni tüp patlaması olarak kayıtlara geçmişti.

Ancak yapılan araştırmalar sonucu patlamada IŞİD bağlantısı saptandı. Patlama sonrasında olay didik didik incelendi. Ve korkunç bir gerçeği de ortaya çıkardı bu inceleme. Olayda bir kişi şüpheli bulundu.

O kişinin IŞİD üyesi olduğu ve Suriye'de çatışmalara katıldığı tespit edildi. Asıl korkunç olansa şüpheli şahısın evinde bulunan krokiler ve planlar.

IŞİD kamplarında bomba ve suikast eğitimi aldığı da tespit edilen şahsın, Türkiye'nin kıyı bölgelerini kana bulama hazırlığında olduğunu ortaya çıkardı bu krokiler. Şahsın eylemler için hazırlık yaptığı ve bu konuda malzeme temin ettiği de anlaşıldı. Yine aynı şahsın bağlantılı olduğu yerlerde cami, AVM ve yüksek binalar da, suikast silahı kanas ile ateş edilmesine yönelik krokiler elde edildi.