Haberler

IŞİD'in yeni hedefi Suudi Arabistan mı

Haber Tarihi: 7 Oca 2015

IŞİD'in yeni hedefi Suudi Arabistan mı

IŞİD Suriye ve Irak'ın ardından şimdi de Suudi Arabistan'a da saldırdı. Suudi Arabistan'a Irak sınırında 3 ayrı saldırı düzenleyen örgüt 3 Suudi asker öldü. Suudi Arabistan saldırılarını aylar öncesi IŞİD lideri El Bağdadi bakın hangi sözlerle duyurmuştu.

Ayrıca IŞİD Kobani'den de saldırıları da sürüyor. Bu arada IŞİD’in adı artık DEAŞ.. Yani: Devlet'ül Irak Ve'ş Şam

IŞİD 'in yeni hedefi Suudi Arabistan mı?

Orta Asya'yı kan gölüne döndüren terör örgütü IŞİD, Suudi Arabistan'a 3 ayrı saldırı düzenledi. Saldırılarda 1 'i general 3 Suudi askerin öldüğü iddia edildi. Bu saldırılar IŞİD 'in Suriye ve Irak'ın ardından yeni hedefi Suudi Arabistan mı sorusunu akıllara getirdi.

Suudi Arabistan, IŞİD tehlikesine karşı ırak sınırında güvenlik önlemlerini arttırmıştı. Sınır hattına toprak bariyerler ve çok katmanlı çitlerle örmüştü. Ancak bu önlemler IŞİD 'i durdurmaya yetmedi. IŞİD 'e karşı birleşen koalisyon güçlerine de destek veren Arabistan'a, IŞİD Lideri El Bağdadi de sert sözler sarf etmişti. Bağdadi ''yılanın başı Suudi Arabistan’dır, onlardan hesap soracağız'' diye seslenmişti. İşte bunların ardından gelen saldırıların giderek daha da artabileceği öne sürülüyor. Bunun yanında IŞİD 'in Kobani kuşatması sürüyor. Örgüt, havanın yağmurlu olması fırsata çevirdi. Ve koalisyon uçaklarının görüş mesafesi olmadığı bir zamanda harekete geçti. Bu durumdan yararlanarak Kobani’ye takviye birlikler soktu ve saldırıya geçti.

Dün itibariyle başlayan saldırılar da örgüt bazı bölgeler de ilerleme kaydetti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Irak Şam İslam Devleti anlamına gelen IŞİD 'in isminin DEAŞ olarak söylenmesini istemişti. Bu açıklamaların ardından bugün Genelkurmay IŞİD kısaltmasını DEAŞ olarak değiştirdi. Daha önce dış işleri bakanlığı da DEAŞ kullanacağını açıklamıştı