Haberler

Işid'den Kürt Kadın Militanlara Korkunç Tehdit..ı

Haber Tarihi: 6 Kas 2014

Işid'den Kürt Kadın Militanlara Korkunç Tehdit..ı

Radikal islamcı Irak Şam İslam devleti örgütü sadece yaptıkları canice cinayetlerle değil kadınlara olan zulümleriyle de tanınıyor... Işid Ezidi ve hristiyan kadınları kendilerine köle yaparken şimdi de kendileriyle savaşan kürt kadın militanlarınıda kendilerine eş yapma kararı aldı... İşte buna peşmerge komutanından karşılık geldi.. Komutan kürt peşmerge kadınlarına bir talimat verdi...Öte yandan vahşi örgüt yeni bir propaganda videosu yayınladı.. O videoda nasıl iyi ev hanımı olacağını kendilerince anlatıyorlar…

Işid açıkladı, Kürt lider talimat verdi.Konu yine kadın… Işid'in Irak ve Suriye'de ele geçirdiği kadın peşmergeleri kendi militanlarıyla zorla evlendireceğini açıklamasının ardından Kürt kadınlara şok talimat geldi!

Talimatı veren ise , kadın peşmerge komutanı albay Nahide Raşid... Raşid, kadın savaşçıların esir düşmeleri halinde kendilerini öldürmelerini istedi... "son mermiyi kendinize sıkın" dedi. Peşmerge komutanı, Kobani'de Işid'e karşı çatışan bazı kadın YPG militanlarının  "düşman eline geçmemek" için bu çareye başvurduğunu bildirdi.

Raşid buna örnekte  verdi... Geçen hafta bir kadın YPG militanın Işid'in eline geçmeden hemen önce kendi başına kurşun sıkarak intihar ettiğini söyledi. Öte yandan radikal islamcı terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin propaganda videolarına bir yenisi eklendi. Video kadınlara 'iyi bir ev kadını' olmanın 'pembe' ipuçlarını  veriyor.

Kadınlara tecavüz ediyorlar, Satıyorlar, Recm ediyorlar... Ardında da ders veriyorlar... Sosyal medyada Işid'in propagandasını yapan Zora vakfı'nın Facebook ve Twitter hesaplarından yayımladığı görüntülü rehberde, bir cihatçı eşinin sahip olması gerekenler anlatılıyor. Kadınlara ilk yardım, dikiş ve yemek pişirme için küçük tiyoların verildiği videonun en dikkat çekici özelliği ise örgütle özdeşleşen şiddet içerikli görüntüler ve siyah bayrağın aksine, pembe bir fon kullanılmış olması. Videoda 'mücahit' eşlerine, savaştaki kocaları için yapabilecekleri 'hızlı ve kolay' yemek tarifi önerileri de veriliyor. onlardan biri de 'hurma topları'. İçerdiği kaloriyle mücahitlere güç verir" deniliyor. Kadınların savaşta aktif olarak rol almasını yasaklayan Işid, onları 'kadınsı' işler yaparak 'cihad'a destek vermeleri için yönlendiriyor.