Haberler

Irak'ta bombalı saldırı; 35 ölü

Haber Tarihi: 5 Ara 2014

Irak'ta bombalı saldırı; 35 ölü

Irak'ın Bağdat ve Kerkük kentleri kan gölüne döndü. Sivillerin hedef alındığı ve farklı bölgelerde gerçekleşen olaylarda 35 kişi öldü, 91 kişi yaralandı.

İlk Olarak başkent Bağdat'ın doğusunda yer alan El Sadr bölgesinde bir kafenin önüne çekilen bomba yüklü araç patlatıldı. Olayda 7 kişi öldü, 29 kişi de yaralandı. Ardından 2. Saldırı geldi… Yine El Sadr bölgesinde bomba yüklü bir arac uzaktan kumanda ile patlatıldı. Olayda 10 kişi öldü, 38 kişi de yaralandı.

3. saldırının hedefi yine sivillerdi ancak adres bu kez farklıydı… Kerkük’te bir çay ocağının önüne park edilen aracın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 18 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe edilirken, patlamanın şiddetiyle, 9 otomobil ile çok sayıda iş yerinde büyük hasar oluştu. Patlamanın ardından olay yerine gelen güvenlik güçleri, bölgeye emniyet şeridi çekti. Patlamayı duyarak olay yerine gelen ölü ve yaralıların yakınları bölgeden uzaklaştırıldı. Güvenlik güçleri, bombalı saldırıları düzenleyen teröristlerin yakalanması için soruşturma başlattı.