Haberler

Köle Olmaktansa Ölmeyi Seçtik

Haber Tarihi: 23 Ara 2014

Köle Olmaktansa Ölmeyi Seçtik

IŞİD'in ele aladığı bölgelerden topladığı kadınları zorla alıkoyarak kendi militanlarına hediye ettiği gerçeği gündeme bomba gibi düştü. IŞİD'i elinden kaçarak kurtulan Wafa isimli kadın şok eden açıklamalarda bulundu:"Boğazımıza eşarplarımızı dolayıp bütün gücümüzle çekip kendimizi öldürmek istedik. Bayılmışım. O olaydan sonra birkaç gün konuşamadım... Birçok kadın 'hediye' veya 'satılık' olarak cihatçılara ve onları destekleyenlere veriliyor. Yine birçoğu İslam dinini seçmelerine zorlanıyor."

ŞİD'in elinden kaçan ve Wafa ile aynı odada tutulan iki kız röportajda şunları söylüyor "Bir gün bize banyo yaptıktan sonra dansçıların giydikleri kıyafetlere benzeyen kıyafetleri giymemizi söylediler. Wafa kendini banyoda öldürdü. Bileklerini kesti ve kendini astı. Çok güzel bir kızdı. Sanırım, bir adamın onu alacağını biliyordu. O yüzden kendini öldürdü."

Hamile annesi ve diğer aile üyeleriyle birlikte evlerinden kaçırılan 16 yaşındaki Randa takma isimli genç kız ise bir adama 'satılık' veya 'hediye' olarak verildiğini ve tecavüze uğradığını belirterek şunları söyledi: "Bana ve aileme yaptıkları gerçekten çok acı vericiydi. IŞİD, hayatlarımızı mahvetti. Aileme ne olacak? Onları bir daha görecek miyim bilmiyorum?"