Haberler

Köy yollarına ulaşım kapandı

Haber Tarihi: 6 Oca 2015

Köy yollarına ulaşım kapandı

Bingöl’de, merkez ve ilçelere bağlı 200 köy yolu ulaşımı kapandı. Karayolları karı temizleme çalışmaları başlatırken, Trafik polisleri, uygulama yaparak sürücüleri lastiklere zincir takmaları konusunda uyardı.

Kent merkezinde bugün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi. Trafiğe zincirsiz çıkan araç sahipleri, yollarda kalırken, karayolları şehirlerarası yolda kar temizleme çalışması başlattı.

KARAYOLLARI ÇALIŞMA BAŞLATTI
Bingöl Belediyesi’ne bağlı ekipler kent merkezinde, karayollarına bağlı ekipler ise şehirlerarası yollarda kar temizleme çalışma başlattı. Bingöl Elazığ karayolu Kurudure mevkiinde kar temizleme çalışması yapan ekipler, sürücülerin zincirsiz trafiğe çıkmaması konusunda uyardı.

Çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten ekipler, “her tarafta çalışan ekiplerimiz var ama yağış yoğun olduğu için trafiğe çıkan vatandaşların dikkatli olmasını istiyoruz. Zincirsiz kesinlikle yola çıkmamalarını istiyoruz” uyarısında bulundu.

TIR ŞOFÖRÜ YOLDA MAHSUR KALDI
Gün içerisinde Elazığ’dan Bingöl’e malzeme getiren 06 JSY 98 plakalı Tır sürücüsü Selçuk Parlak, dönüş yolunda kar engeline takıldı. Bingöl Elazığ karayolu Yolçatı mevkiinde kar yağışından dolayı yolda mahsur kalan Parlak, aracından inerek lastiklere zincir takmak zorunda kaldı. Soğuk havadan dolayı zincir takmada zorlanan Parlak’ın imdadına Vedat Kali isimli başka bir sürücü yetişti.

Parlak, “Bingöl’e gelirken sıkıntı yaşamadım. Dönüş yolundakar engeline takıldım araçla yolda kaldım zincir taktım çok şükür şuan yoluma devam edebilirim” dedi.

TRAFİK POLİSLERİ SÜRÜCÜLERİ UYARDI
Kar yağışının yoğun bir şekilde devam ettiği kentte olası kazaları önlemek isteyen Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Bingöl Üniversitesi kavşağında uygulama başlattı. Kontrol noktasında araçları durdurarak kışlık lastik ve zincir kontrolü yapan trafik polisleri, sürücüleri dikkatli olmaları noktasında uyardı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ
Kar yağışının Salı ve Çarşamba gününe kadar devam etmesi beklenirken, Milli Eğitim Müdürlüğü eğitime bir gün ara verdi.
Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, merkez ilçeye bağlı tüm ilk ve orta öğretim kurumlarının 6 Ocak 2015 tarihinde 1 gün süreyle tatil edildiğini belirtti. Sarı, bu durumun 'Acil kar tatili' duyurusu ile kurumlarının internet sitesinden duyurulduğunu dile getirdi.

200 KÖY YOLU KAPANDI
Yüksek kesimlerde iki gün önce başlayan kar yağışı, akşam saatlerinde kent merkezinde de etkisini göstermeye başladı. Bingöl İl Özel İdaresi, şimdiye kadar tüm il geneli 200 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi. Yoğun yağıştan dolayı çalışma yapmayan ekipler, yarın sabah itibariyle kapalı olan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlatacak.