Haberler

Kadınlar bu haberi mutlaka okuyun

Haber Tarihi: 18 Ara 2014

Kadınlar bu haberi mutlaka okuyun

Akıllı bir kadının erkeği tarafından aldatıldığını anlaması çok zor değil aslında. Sadece biraz ipucu ve iyi gözlem hakkında fikir oluşturmak için yeter ve artar bile. Eşinizin veya sevgilinizin sizi aldattığını mı düşünüyorsunuz? Genelleme olmasa bile aldatan erkeğin ruh hali ve tavırlarıdnaki değişiklikler tam olarak böyle oluyor!

Kendine daha çok bakar

Aldatan erkeği anlamanın en bildik yolu, onu gözlemleyip kendine eskisinden daha çok bakıp bakmadığını anlamaktır. Çünkü erkekler kadınlara göre dışarıdan nasıl görüneceklerini kestirmek, ince hesaplar yapmak konusunda daha başarısızdırlar.

Erkekler aldattığında dikkatsizdirler… Kendilerine daha fazla bakmaya başlar, yeni kıyafetler alır, sık banyo yapar, yeni parfümler alır, rejim ya da egzersize başlar, akşam eve beklenmedik saatlerde gelip, işte sürekli bir toplantı hali yaşadıklarını ifade ederler… Dolayısıyla birlikte olduğunuz erkeğe bir de bu açıdan bakmakta yarar var.

Cep telefonunu sakınır

Günlük hayatımızın vazgeçilmez unsuru haline gelen cep telefonları, aldatma sinyallerini de almak için işe yarıyor. Şöyle ki, aldatan erkek, daha önce sakınmadığı telefonunu sizden kaçırmak için can atar. Sizin yanınızda konuşmamak için elinden geleni yapar. Olur da telefon sizin elinize düşer ve mesajlara bakarsınız diye zamanını mesajlarını silerek geçirir. Ama bu arada aldattığı kişinin adı mutlaka bir erkek adı olarak ya da “… hanım” olarak kayıtlıdır telefonunda. Bu sayede bir iş arkadaşı ya da resmi olarak görüştüğü bir kişi imajı vermeye çalışır erkek.

Çocuklarına daha az ilgi gösterir

Evlilik içinde bir aldatma söz konusuysa, erkek, eviyle ve çocuklarıyla daha az ilgilenmeye başlar. Ailece geçirilen hafta sonları ona sıkıcı gelmeye başlar. Aklı sürekli birlikte olduğu diğer kadında olduğundan, bedenen eşi ve çocuklarıyla birlikte olsa da ruhen orada olmayı başaramaz. Sonuçta birlikte geçirilen zamanı tatsız hale gelir.

Kredi kartı ekstresini saklar

Kredi kartı ödemelerinin ekstresi aldatan erkeği anlamak için en uygun yoldur. Ama biliyorsunuz, artık kredi kartı ekstreleri e-mail yoluyla iletilebiliyor. Eşiniz o zamana kadar eve zarfla postalanan kredi kartı ekstresi için online ekstre talimati verdiyse, hareketlerini takip etmekte yarar vardır.

İsteksiz ve hızlı sevişir

Yatak odası, aldatan erkeğin kendini ele verdiği yegane yerdir aslında. Düşünsenize, tüm bahanelerden ne kadar uzaktadır oradayken… Sevişmeye ne kadar gönüllü olduğu, sevişirken ne kadar şehvetli davrandığı, sizin için ipucudur.

Eşiniz sizi aldatıyorsa, sizinle sevişme konusunda eskisi kadar istekli davranmayacaktır elbette. Seks stilinde bir değişiklik olduğunu, bazen seksi daha çabuk bitirmeye çalıştığını fark edebilirsiniz. Ama yine de kendini ele vermemek adına, sizinle olan ilişkisini normalmiş gibi sürdürebilmek için ruhsuz sevişmelerden de geri kalmayacaktır. Sizin için en belirleyici tavır, sevişmeden hemen sonra size ne kadar yakın olduğudur. Gerçekten içten öpüşler, sarılmalar var mı, bunu gözlemlemelisiniz. Aklı ve kalbi bir başkasında olan erkek, size karşı ne kadar içten olabilir ki!

Panik atak yaşar

Uzman Psikolog Yıldız Burkovik, eşlerini aldatan erkeklerin genellikle panik atağa maruz kaldıklarını söylüyor. İki veya üç ya da birkaç kişiyi birden idare etmeyi başardıkça haz duyan ve kendini güçlü hisseden erkeğin, yasak bir ilişkiden başlangıçta tatlı bir heyecan duyacağını, ama zamanla bu duygunun sıkıntıya dönüşeceğini ve kaygı haline geleceğini söylüyor. “Kimi zaman nefesler tutulur; sık ya da tutuk alınan nefesler düzeni bozar ve iç sıkıntısı derin düşünceyle birlikte karşılaşınca hatalı nefeslerle birlikte panik atak kendisini göstermeye başlar” diyor Burkovik. Dolayısıyla her şey normalken panik atak rahatsızlığı yaşamaya başlayan sevgilinizin ya da eşinizin durumunu daha yakından gözlemlemeye çalışın.

Hiperaktif erkekler

Evlilik ve Aile Terapisti İlkim Öz, aldatan erkeklerle ilgili farklı bir bakış açısı getiriyor. “Davranış ve kişilik bozukluğu olan erkekler aldatır. Hiperaktif erkekler, tek eşli olamazlar. Kompleksli erkekler, kendilerini ispat için sürekli aldatırlar.’’ Bu seçeneği de göz önünde bulundurarak, gerçeği anlamaya çalışıp bir yol ayrımına girmeniz belki de en doğrusu olacaktır!