Haberler

Karate'de Altın Madalya!

Haber Tarihi: 8 Kas 2014

Karate'de Altın Madalya!

Milli sporcu Serap Özçelik, Almanya'da düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası'nda kadınlar kumite 50 kiloda, Türk asıllı Alman sporcu Duygu Bugur'u yenerek altın madalya kazandı.

Final maçında Türk Asıllı Alman sporcu Duygu Bugur ile karşılan Milli Sporcumuz, rakibini devirdi ve Türkiye adına Altın Madalya kazandı.

Almanya’nın bremen kentinde düzenlenen Dünya Büyükler Karate Şampiyonası’nda finale kadar yükselen ve gururumuz olan Serap Özçelik finalde de rakibini devirdi.

Bireysel kumite bayanlar 50 kiloda ilk turu bay geçen son Dünya Karate Şampiyonası’nın bronz madalyalı ismi Serap Özçelik, ikinci turda Rus rakibi Ekaterina Rozhok’u 4-0’lık sonuçla devirdi. Üçüncü turda İspanyol Rocio Estepa Sanchez ile karşılaşan başarılı sporcu son 68 saniyede aldığı puanlarla bu mücadeleden de 4-0’lık galibiyetle ayrıldı. Grup finalinde Avusturyalı Bettina Plank önünde müsabakaya temkinli başlayan Özçelik, maçın 42. saniyesinde rakibini yere yatırarak üç puan aldı. Mücadelenin son dakikasında yumruklarıyla iki puan daha bulan milli karateci yarı finale çıktı. Serap Özçelik normal süresi 1-1 berabere biten yarı finalde Endonezyalı rakibi Sukatendel Srunita Sari’yi hakem kararıyla 4-1 yenerek kariyerinde ilk kez Dünya Şampiyonası’nda finale yükseldi.

Serap Özçelik, finalde ki maçta ise rakibini başabaş geçen mücadelenin sonunda yenmeyi başardı.