Haberler

Karayılan'dan şok iddia

Haber Tarihi: 24 Ara 2014

Karayılan'dan şok iddia

PKK'nın Kandil'deki ele başlarıdnan biri olan Murat Karayılan ortaya şok bir iddia attı. Çözüm Süreci'nin başarıyla sonuçlanması ile beraber Abdullah Öcalan'ın 2015'te Nisan ayında yapılacak olan kongrede orada olacağını iddia etti.

Kuzey Irak’tan yayın yayan Rojnews ajansına açıklamalarda bulunan Karayılan, Çözüm Süreci ile ilgili adım atılmaması durumunda ise seçimden önce yeniden savaşa başlayacaklarını söyledi. Karayılan, şöyle devam etti:

“Son olarak Öcalan bize ve devlete çözüm için bir tasarı gönderdi. Bu elimize ulaştı. Bu tasarı üzerinde tartıştık. Bu çerçevede Kürt sorununun çözümü için biz hazırız. Öcalan çözüm tasarısında bazı şeyleri belirtmiş. Hakikatleri araştırma komisyonu ve müzakere başlarsa 15 Şubat'ta bu komisyonla konuşacağını söylemiş. Öcalan ‘Eğer süreç amacına ulaşırsa 15 Mart'ta Türk devletine karşı silahlı mücadeleyi durduracağız. PKK'nın büyük kongresini toplarız 15 Nisan'da Kuzey Kürdistan'daki gerilla güçlerinin ne olacağını tartışırız. Ya siyasi bir güç olur veya başka bir bölgeye geçip mücadele eder. Kongrede bununla ilgili karar verilir' demiş. Şu anda gündemimizde silah bırakma yok. Bu kongre toplandığında, süreç amacına ulaşırsa Öcalan da katılacak. Orada alınacak kararı uygularız.”

Alay komutanı 20 yılda belirlenemedi

MUŞ’ta1993’te gözaltına alınan 4 kişinin 13 gün sonra öldürülmüş halde bulunmasıyla ilgili davada verilen beraat kararını Muş Barosu Başkanı Feridun Taş eleştirdi. Tutuksuz yargılanan sanık Naim Kurt'un, Muş Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, o dönemde alay komutanı olmadığını ve alay komutanının Savaş Aksoy olduğunu beyan ettiğine dikkati çeken Taş, Aksoy hakkında mahkemenin soruşturma talebini reddettiğini söyledi. Naim Kurt'un beraatına karar verildiğine değinen Taş, "Muş Cumhuriyet Başsavcılığı 20 yıldır alay komutanını tespit edemiyor. Bu kadar gayriciddi yürütülen bir soruşturma sonucunda mahkeme dosyayı karara bağladı. Savcı mütalaasında, alay komutanının tam tespit edilememesi sebebiyle Naim Kurt'un beraatını istedi. Alay komutanın tespiti basit bir işlemle mümkündü” dedi.