Haberler

Katar Emiri Al Sani'nin Türkiye ziyareti

Haber Tarihi: 23 Ara 2014

Katar Emiri Al Sani'nin Türkiye ziyareti

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin son Türkiye ziyaretinin, ikili ilişkiler açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye-Katar ilişkileri, Yüksek Stratejik İşbirliği Komitesi kurulması ve savunma sanayi alanında imzalanan anlaşmalara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Demirok, ziyaretin iki ülke münasebetlerinin geldiği noktayı göstermesi açısından "çok büyük anlam ifade ettiğini" dile getiren Demirok, ikili ilişkilerin mükemmelliğinin, "somut ve hukuki altyapısı"nın da ortaya çıktığını belirtti.

Demirok, "Sayın Emir'in bu ziyaretini Türk-Katar ilişkilerinin tarihi açısından, bir dönüm noktası olarak görüyorum. İlişkilerin bir üst aşamaya geçtiğini düşünüyorum. Katar Emiri'nin basın toplantısında belirttiği hususlar, vurguladığı konular da çok önemliydi. Sayın Emir, basın toplantısında 'Türk-Katar ilişkileri, dostluk ve kardeşliğin ötesinde' demiştir. İlişkilerin geldiği seviyenin birinci ağızdan duyurulması da büyük anlam ifade ediyor" dedi.