Haberler

Kendilerini böyle savundular

Haber Tarihi: 13 Oca 2015

Kendilerini böyle savundular

Bugün yeniden başlayan Aziz Yıldırım ve 6 kişiye ilişkin Şike yargılamasında birbirinden önemli iddialar ortaya atıldı. İşte madde madde detaylar:

15.35 "Aziz Yıldırım'ı Özel Yetkili Mahkemeler'in karşısına çıkarmak için bir örgüt gerekiyordu. Beni o örgütün başına koydular."

15.30 Olgun Peker: Şikeden beraat eden şike örgütünün bir numarasayım. Bana şikeyle ilgili tek soru bile sorulmadı

15.11 "Bana 'Bu ifadeyi verirsen yılbaşını evde geçirirsin' dediler" O zaman bunları kime anlatabilirdim? Bu soruşturmada yer alanların çoğu görevden alındı."

15.02 İlhan Ekşioğlu: 3 kere "Aziz Yıldırım'ı bize ver, evine git" diye haber gönderdiler. Avukatlarımız bunu bize iletti. Tamer Yelkovan'a da aynı teklif yapıldı. Başkaları da var.

15.00 İlhan Ekşioğlu savunmasına başladı.

14.56: "Oda Tv, Ergenekon, Balyoz, Casusuluk... Türkiye tüm bu davaların yükünden kurtulmalı. Beraat kararları verilmeli."

14.55: "O günkü medya beni suçlu ilân etti. Bu algıyı oluşturdular. Şimdi günah çıkarıyorlar. 'Ne şikesi memleket elden gidiyor' dediğimde ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı."

14.43: "Beni Ergenekon'a bağlamaya çalıştılar. Bir vekil çıktı benim Ergenekon'un kasası olduğumu söyledi. Bunu yapamayınca şike yasasını çıkardılar."

14.41: "Emniyette benim fotoğrafımı çeken kişi 'Fenerbahçeliyim, bu fotoğraf bir yerde çıkmaz' dedi. Sonra fotoğraf Habertürk'te çıktı. O fotoğraf benim onurumdur."

14.40 Aziz Yıldırım: Türkiye Cumhuriyeti'nin içinde bir başka devlet kurulursa bunun karşısında oluruz. Ben hastanedeyken, yatacağım yer belliydi. Adres Metris'ti... Bu bir planlanmış operasyondu...

14.35 Aziz Yıldırım, kendilerinin değil Trabzonspor'un yargıya siyaset aracılığıyla müdahale etmek istediğini söyledi...

14.30 Trabzonspor'un avukatlarının yeniden görülen "Futbolda Şike" davasında yaptığı "reddi hakim" talebi reddedildi.

14.05 Mahkeme, "reddi hakim" talebini görüşmek için duruşmaya 15 dk ara verdi.

13.43 Trabzonspor'lu avukatlar: Yeniden yargılama hukuka aykırı. Toplumsal baskıyla oluştu. "Adalete Fener Yak" kampanyasıyla baskı oluşturuldu. Trabzonspor avukatları, mahkeme heyetinin baskı altında olduğunu savunup "reddi hakim" talebini verdi.